Garantien i boks

Seint i går kveld aksepterte Benfica alle Rosenborgs økonomiske krav for å slippe 30-millionersmannen Sigurd Rushfeldt (26) til den portugisiske proffklubben.

Det betyr at Rosenborg lar Tippeligaens toppscorer reise til Lisboa for å ta den obligatoriske medisinske testen mandag 12. juli - etter å ha spilt seriekamper for Rosenborg i morgen (Brann) og søndag (Lillestrøm).

Det har rullet noen meter papir gjennom faksen på Lerkendal før partene kom til enighet i går kveld.

Det vil si: RBK har stått for kravene. Portugiserne sto til slutt og nikket som skolegutter til alle kravene fra Trondheim.

I utgangspunktet forsøkte Benfica å få gjennomslag for å hente Sigurd Rushfeldt til Portugal allerede i dag. Men det var før de innså at Rosenborg ikke firer en tomme når de stiller premisser.

RBK-godkjent bank

Avtalen Benfica skrev under på i går forplikter dem til to ting:

  • Å betale 25 prosent av overgangssummen på 30 millioner kroner etter at Rushfeldt har bestått den medisinske testen - det vil si enten mandag eller tirsdag neste uke.
  • Å stille en bankgaranti for det resterende beløpet - i en bank som Rosenborg godkjenner. En sum som skal betales i seks rater fram til juli neste år.

Først når disse punktene er innfridd, sender Rosenborg Rushfeldts spillerlisens til klubben som har vunnet den portugisiske serien hele 28 ganger.

Må låne i utlandet

RBK-direktør Nils Skutle påpeker overfor Dagbladet at de ikke aksepterer hvilke som helst garantier.

- Den garantien Benfica ga oss før helga godkjente vi ikke, etter å ha rådført oss med eksperter. Klubben har nå fått beskjed om hvilke typer bankgarantier vi krever.

En slik bankgaranti må i så fall Benfica ut av Portugal for å få.

Journalist George Matias i den portugisiske avisen Publico sa nemlig følgende til Dagbladet i går:

- Benfica har så store økonomiske problemer at ingen banker i Portugal er villig til å gi klubben en bankgaranti.

PS! Benfica starter oppkjøringen til sesongen allerede i morgen. 15. juli tar den nye treneren Jupp Heynckes (eks Real Madrid) med seg stallen på to ukers treningsleir til Østerrike.

  • Før seriestart i august skal Benfica også spille en oppvisningskamp mot tapende Champions League-finalist Bayern München.