Garcia slutter som FIFA-etterforsker i protest

Mannen bak den mye omtalte rapporten.

SLUTTER: Amerikanske Michael Garcia, som ledet FIFAs etterforskning rundt korrupsjonsanklagene mot Russland og Qatar, har sagt opp. Foto: AFP PHOTO / SEBASTIEN BOZON
SLUTTER: Amerikanske Michael Garcia, som ledet FIFAs etterforskning rundt korrupsjonsanklagene mot Russland og Qatar, har sagt opp. Foto: AFP PHOTO / SEBASTIEN BOZON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Amerikanske Michael Garcia, som ledet FIFAs etterforskning rundt korrupsjonsanklagene mot Russland og Qatar, har sagt opp i protest.

Garcia slutter som etterforsker fordi han mener rapporten hans, som tar for seg korrupsjonsanklagene mot prosessen som ga Russland VM i 2018 og Qatar VM i 2022, er misrepresentert av FIFA.

Det overrasker FIFAs kontroversielle president Sepp Blatter.

- Jeg er overrasket over Garcias avgjørelse. Arbeidet til den etiske komiteen vil uansett fortsette, sier sveitseren.

Blatter la til at etterforskningen rundt VM-tildelingen til Russland og Qatar vil bli en sentral del av diskusjonen når ledelsen i FIFA møtes i Marokko torsdag og fredag.

Selve rapporten til Garcia er hemmeligholdt, men Joachim Eckert, som er leder for FIFAs etiske komité, ga ut et sammendrag. Garcia mener sammendraget er mangelfullt.

- Det er mangelen på en sterk ledelse i FIFA i denne sammenhengen som får meg til å trekke meg fra prosessen, sier Garcia i en pressemelding.

Tirsdag avgjorde FIFA at Garcias klage på rapporten ikke tas til følge.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer