Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Garcia slutter som FIFA-etterforsker i protest

Mannen bak den mye omtalte rapporten.

SLUTTER: Amerikanske Michael Garcia, som ledet FIFAs etterforskning rundt korrupsjonsanklagene mot Russland og Qatar, har sagt opp. Foto: AFP PHOTO / SEBASTIEN BOZON
SLUTTER: Amerikanske Michael Garcia, som ledet FIFAs etterforskning rundt korrupsjonsanklagene mot Russland og Qatar, har sagt opp. Foto: AFP PHOTO / SEBASTIEN BOZON Vis mer

Amerikanske Michael Garcia, som ledet FIFAs etterforskning rundt korrupsjonsanklagene mot Russland og Qatar, har sagt opp i protest.

Garcia slutter som etterforsker fordi han mener rapporten hans, som tar for seg korrupsjonsanklagene mot prosessen som ga Russland VM i 2018 og Qatar VM i 2022, er misrepresentert av FIFA.

Det overrasker FIFAs kontroversielle president Sepp Blatter.

- Jeg er overrasket over Garcias avgjørelse. Arbeidet til den etiske komiteen vil uansett fortsette, sier sveitseren.

Blatter la til at etterforskningen rundt VM-tildelingen til Russland og Qatar vil bli en sentral del av diskusjonen når ledelsen i FIFA møtes i Marokko torsdag og fredag.

Selve rapporten til Garcia er hemmeligholdt, men Joachim Eckert, som er leder for FIFAs etiske komité, ga ut et sammendrag. Garcia mener sammendraget er mangelfullt.

- Det er mangelen på en sterk ledelse i FIFA i denne sammenhengen som får meg til å trekke meg fra prosessen, sier Garcia i en pressemelding.

Tirsdag avgjorde FIFA at Garcias klage på rapporten ikke tas til følge.

(NTB)