- Gardens Melody har hevet seg en klasse

Trener og kusk Frode Hamre tror på seier i V75-5.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):  Frode Hamre og fetter Lars Magne Søvik setter kursen til Drammen med flere interessante hester.

- Gardens Melody har jeg stor tro på. Hun har et perfekt spor, er rask fra start og travsikker og flink. Jeg synes vi har en hyggelig vinnersjanse, melder Frode Hamre til Dagbladet.no.

- Dagbladets tipsekspert Bengt Berg lanserer hoppa som en banker. Men hun blir ikke favoritt i løpet. Er han helt på jordet?

- Oj, nei, det vil jeg ikke si. Hun travet sitt livs løp sist og har hevdet seg bra. Motstanden ser riktig ut, og jeg tror seiersjansen er god, ler Frode Hamre.

Kjell Teigen trener motbudet Adorable, manges redningsplanke i løpet. Sist fungerte hun ikke riktig fra start og treneren tror det kan skyldes at hun gikk barbent for første gang.

- Vi rev av skoene sist og det er mulig det var derfor hun ikke var med på notene fra start. Jeg ser ingen annen grunn til at hun plundret. Hun avsluttet til gjengjeld i overlydsfart og travet 1.14,4. Jeg vet ikke om vi skal skrive løpet på uturskontoen, eller om vi prøver barbent igjen. Det blir galt å legge skylden på at vi rev av skoene etter å ha prøvd det bare en gang. Jeg mener hesten er best uten sko og vil gjerne prøve igjen.

- Bør man streke for Adorable på bongen? Er Dagbladet på jordet ved å utelate henne på bongen?

- Jeg tror ikke bongene overlever uten en strek på henne. Hun skal ha en veldig fin vinnersjanse, sier Kjell Teigen i ubeskjeden stil om hoppa som kjøres av Tom Erik Solberg.

STIKKER SEG FRAM. Frode Hamre stikker fram haka og tror på seier med Gardens Melody. Foto: HESTEGUIDEN.COM
STIKKER SEG FRAM. Frode Hamre stikker fram haka og tror på seier med Gardens Melody. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Du har med en hest til, Tunge Faks i V75-1/V5-3. Hva feilte det ham sist?

- Han har lett for å bli litt stri noen ganger. Da blir det meste galt. Nå har han fått god tid på seg i fjorten dager. Vi har peilet inn dette løpet. Er han som han pleier og går feilfritt, skal han være en klasse bedre enn disse hestene. Han er den beste 4-åringen jeg har på stallen. Og jeg har mange fine 4-åringer, forteller trener Kjell Teigen. Tunge Faks kuskes av sin faste makker Cato Antonsen.

- Begge mine hester er selvskrevne på alle bonger, avslutter Kjell Teigen.

- Hva med dine øvrige oppsitt, Frode Hamre?

- Miami Peach (V75-2/V5-4) har gått hyggelige løp, men står denne gangen vanskelig til mot gode hester. Vi har ingen ambisjoner om noe annet enn en premie. Nuclear Winter i samme løp som Gardens Melody kuskes av Eirik Høitomt. Hesten har fin kapasitet, men er håpløst usikker. Vi gjør noen utstyrsendringer. Vi setter på helstengt hodelag og tetter ørene maks og håper han skal bli mer fokusert. Han må stabilisere seg før vi kan tro på ham.

- Don Ariel er tilbake i V75-6 etter pause? Seiersambisjoner direkte?

- Det er en fin hest som har hatt pause noen måneder. Det er snakk om en god hest, men han møter bra hester i toppform. Vi er fornøyd med en bra premie første gang etter pause, det er målet.

- Perfect Crown i samme løp kjøres av Thor Borg. Hesten har vært veldig bra og har hevet seg en klasse. Han er i kraftig utvikling, og han er sterk og fin.

Jeg tror han kommer til å hevde seg helt i toppen.

Flamboyant, som får selskap av Hans Petter Tholfsen, gjør stadig fine løp og er jevn og flink. Han vinner ikke ofte, men henter seg fine penger. Jeg tror neppe han vinner, men han henter seg nok en god premie.

- Hva med hoppene Linderchip G.T. og Celestial Endurance i V75-finalen?

- Linderchip G.T. var litt forbedret sist. Hun skal først og fremst gå feilfritt, og en premie er målet. Celestial Endurance er en bra hoppe som har fått et løp i kroppen. Hun var fin sist på Jarlsberg og skal ha gått frem med det løpet i kroppen.

Garderes favoritten skal min på bongen, er det siste rådet fra Frode Hamre til spillerne som er ute etter jokerpotten på 35 millioner.

En heldig alenevinner kan innkassere 36 millioner.

SMILER LURT.Kjell Teigen trener favoritten Adorable og tror ingen bonger som ikke har markert for hans hest overlever løpet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer