GLAD ROONEY BLIR: David Beckham er glad Wayne Rooney blir på Old Trafford. Forrige sesong møttes de i Champions League, mens Becks var utlånt fra LA Galaxy til AC Milan. Foto: ALESSANDRO BIANCHI/REUTERS
GLAD ROONEY BLIR: David Beckham er glad Wayne Rooney blir på Old Trafford. Forrige sesong møttes de i Champions League, mens Becks var utlånt fra LA Galaxy til AC Milan. Foto: ALESSANDRO BIANCHI/REUTERSVis mer

Garderobeangrepet til Becks stakk dypere enn Rooney-saken

Beckham sier kranglene ikke kan sammenliknes.

|||(Dagbladet): Den siste uka har det gjentatte ganger blitt understreket av spillere som havner på kant med Manchester United-manager sir Alex Ferguson som regel forsvinner fra Old Trafford.

Alt tydet på at det skulle skje med Wayne Rooney også.

Helt til gårsdagens helomvending og femårskontrakt.

- Enkelt valg David Beckham fikk en fotballstøvel i panna før han forsvant fra Manchester og dro til Real Madrid. Han har fulgt Rooney-saken fra Los Angeles - og er veldig fornøyd med at såpeoperaen endte med tilgivelse.

- Jeg er ikke overrasket over at han ble værende. Manchester United er den største klubben i verden og de har den beste manageren, som alltid kommer til å passe på ham. Det er et lett valg, sier Becks ifølge ESPN.

Rooney sa allerede i sommer til Ferguson at han ønsket seg bort fra United. Han ville ha forsikringer om at klubben fortsatt hadde ambisjoner om å være ledende i Europa.

Nå er han overbevist av Fergie - i tillegg til at han ifølge rapportene har tatt et solid lønnshopp.

SKVÆRET OPP: Wayne Rooney og sir Alex Ferguson er venner igjen. Foto: LINDSEY PARNABY/EPA
SKVÆRET OPP: Wayne Rooney og sir Alex Ferguson er venner igjen. Foto: LINDSEY PARNABY/EPA Vis mer

- Det er flott at han blir. Jeg er en stor beundrer av Wayne og glad for at han blir i Manchester, sier Beckham.

Angrep Fergie David Beckham havnet i en heftig garderobekrangel med Ferguson etter at Arsenal slo dem ut av FA-cupen i 2003. Slik beskrev Becks hendelsen i biografien «My Side», som ble utgitt noen måneder etter overgangen til Real Madrid:

- Jeg angrep sjefen. Jeg vet ikke om jeg noen sinne har mistet kontrollen på den måten i før, skrev Beckham, som fortalte at han reagerte på at han ble skjelt ut i garderoben etter Arsenal-tapet.

- Jeg bannet mot ham. Det er noe ingen spiller, og definitivt ingen United-spiller, bør gjøre mot manageren.

Fergie svarte med å sparke Ole Gunnar Solskjærs fotballsko tvers gjennom garderoben - og de endte i panna til Beckham. Da svartnet det helt for kantspilleren, som stormet mot sjefen.

- Giggsy grep tak i meg først, så Gary (Neville) og Ruud van Nistelrooy. Det var som en sinnssyk scene tatt ut av en gangsterfilm. De holdt meg tilbake mens jeg prøvde å ta sjefen.

- Ville blitt værende Når Beckham nå kommenterer Rooney-saken, sier han ikke så veldig mye om det som skjedde i garderoben for sju og et halvt år siden. Han nøyer seg bare med å ikke sammenlikne de to sakene for mye.

- Situasjonen min var helt annerledes. Hvis jeg hadde hatt muligheten til å fortsette i Manchester United, ville jeg blitt. Jeg har alltid hatt et godt forhold til manageren. Alle har har noen opp- og nedturer, i mitt tilfelle ble den bare litt mer kjent enn hva vanlig er, sier Galaxy-spilleren.

KUTT I PANNA: David Beckham med det synlige beviset etter konfrontasjonen med sir Alex Ferguson. Foto: MARTIN RICKETT/EPA
KUTT I PANNA: David Beckham med det synlige beviset etter konfrontasjonen med sir Alex Ferguson. Foto: MARTIN RICKETT/EPA Vis mer

Det oppsto en isfront mellom Beckham og Ferguson etter denne episoden, og Spania ble neste stopp.

Rooneys situasjon var ikke like fastlåst.

Derfor har noen litt vel kjappe City-supportere i Manchester nå lyseblå drakter med Rooney på ryggen, som de nok aldri får brukt.