Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Garderobeassistent skal stå bak balljuksinga

«Deflate-gate» når nye høyder.

KREVER UNNSKYLDNING: Patriots-eier Robert Kraft forventer en unnskyldning fra NFL om laget nå blir renvasket. Foto: Elsa/Getty Images/AFP
KREVER UNNSKYLDNING: Patriots-eier Robert Kraft forventer en unnskyldning fra NFL om laget nå blir renvasket. Foto: Elsa/Getty Images/AFP Vis mer

(Dagbladet:) Lørdag holdt New England Patriots-trener Bill Belichick en pressekonferanse hvor han sa at han og spillerne ikke visste noe om ballene med for lite luft, og at de har bistått NFL så godt de kan i etterforskningen.

Nå har nyheten om balljukset - også kjent som «Deflate-gate», i AFC-finalen mellom Patriots og Indianapolis Colts nådd nye høyder i USA.

Fanget av overvåkningskamera Ifølge FOXsports.com, skal en av garderobeassistentene til Patriots være mistenkt for å ha tatt ut luft av fotballene før kampstart.

Garderobeassistenten skal allerede ha vært intervjuet av NFL tidligere, og nå prøver ligaen å finne ut om denne personen har gjort noe galt, skal en kilde ha fortalt FOX Sports.

Det er videoovervåkning på Gillette Stadium - Patriots' hjemmebane som viser at assistenten tar fotballene fra ett rom til et annet, og dette skal være grunnen til at personen nå er mistenkt for juksinga.

Skuffa over behandlinga Det er ikke bare Belichick som benekter at laget hans har gjort noe galt. Også Robert Kraft, eieren av klubben, har gått ut og sagt at laget er uskyldige.

- Jeg er skuffa over hvordan hele denne saken har blitt behandla, sier Kraft ifølge BBC.com.

Eieren håper og forventer at ligaen nå vil si unnskyld til hele laget, spesielt til Bill Belichick og quarterbacken Tom Brady, som følge av alt de har måttet gå gjennom den siste uka.

Konfiskerte ballene Det var under pausen i kampen NFL konfiskerte elleve av tolv baller som var under luftgrensa på 12,5 PSI.

De siste ti dagene har ligaen drevet etterforskning for å finne ut hva som skjedde med ballene under kampen Patriots vant 45-7.

Før i tiden stilte ligaen med helt nye baller foran hver kamp, men dette ble endret for at spillerne skulle få baller som var brukt, og ikke helt nye. Alle lag må stille med 12-24 baller hver kamp - avhengig av været.