STORESLEM: Gareth Bale vant prisen for årets spiller og årets unge spiller på den engelske spillerforeningens årlige premieutdeling. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB SCANPIX
STORESLEM: Gareth Bale vant prisen for årets spiller og årets unge spiller på den engelske spillerforeningens årlige premieutdeling. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB SCANPIXVis mer

Gareth Bale årets spiller og årets unge spiller i Premier League

Tottenham-spilleren tok storeslem.

(Dagbladet): Gareth Bale tok storeslem under den årlige premieutdelingen til Den engelske spillerforening (PFA). Først fikk han plass på årets lag, deretter ble det klart at Tottenham-spilleren vant både årets spiller i Premier League og årets unge spiller i Premier League.

På eksklusiv liste
I konkurranse med Michael Carrick, Robin van Persie (begge Man Utd), Eden Hazard, Juan Mata (begge Chelsea) og Luis Suarez (Liverpool) var det Bale som trakk det lengste strået i kampen om å bli årets spiller, og som vinner av både årets spiller og årets unge spiller ble Bale medlem av en eksklusiv liste.

Kun Cristano Ronaldo i 2007 og Andy Gray i 1977 har tidligere tatt hjem begge prisene i én og samme sesong. Det er spillerne selv som stemmer fram vinneren, og spillerne avgir sine stemmer i mars. Natt til mandag ble det klart at Bale ble stemt fram som vinner.

- Dette er stor ære for meg. Å bli stemt fram av mine kollegaer er noe av det største man kan oppleve i fotballen. Det er fantastisk å vinne og jeg er henrykt, sier Bale.

Hyller laget
Dette er andre gang waliseren, som har scoret 19 mål på 29 seriekamper, står øverst på lista når årets spiller i Premier League deles ut av PFA. Forrige gang var i 2011, og i mellomtiden vant Robin van Persie den gjeve prisen i 2012.

- Når du ser på lista, så er det noen ekstremt store navn å finne, og jeg kunne ikke ha vunnet uten laget. Laget har vært fantastisk i år, og det har treneren også, sier Bale.

To favorittmål
Bale har tidligere stort sett bekledd Tottehams venstre ving, men har i år også kommet til mer sentralt. Det har ført til flere skudd og flere mål fra Bale, som senest scoret i Tottenhams 2-2-kamp mot Wigan.

- Jeg har skutt mye mer i år, og det er et par mål som jeg har nytt mer enn andre. Målet mot Norwich og målet mot West Ham er favorittene mine fra årets sesong, sier Bale.

- Et forbilde
Bale innsats på banen har vært å skryte av, men også oppførsel hans har vært et eksempel til etterfølge, selv om noen mener han faller litt for lett til tider. Det samme kan ikke sies om Luis Suarez, som nå soner bite-karantene. Det gikk ikke ubemerket hen av sjefen i PFA, Gordon Taylor.

- Alle vet at Suarez er en fantastisk fotballspiller, men jeg skulle ønske at han kunne roe seg litt ned. Fotballspillere er rollemodeller, og Gareth Bale og Robin van Persie er gode eksempler for den yngre generasjonen, sier Taylor.

SEIERSGLIS: Gareth Bale vant både årets spiller og årets unge spiller i Premier League av PFA. Foto: AP Photo / PA / NTB SCANPIX
SEIERSGLIS: Gareth Bale vant både årets spiller og årets unge spiller i Premier League av PFA. Foto: AP Photo / PA / NTB SCANPIX Vis mer

Men Taylor er ikke i tvil om at det var ferdighetene som avgjorde, og uansett ble stemme samlet inn allerede i mars - før bite-episoden til Suarez.

- Bale har hatt en fantastisk sesong, og han har samme betydning for walisisk fotball som det Ryan Giggs hadde, avslutter Taylor.