INGEN LETT KAMP:  Landslagssjef Egil Drillo Olsen advarer mot Wales, og trekker fram Tottenhams Gareth Bale som en det er spesielt viktig å se opp for. 
Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
INGEN LETT KAMP: Landslagssjef Egil Drillo Olsen advarer mot Wales, og trekker fram Tottenhams Gareth Bale som en det er spesielt viktig å se opp for. Foto: Fredrik Varfjell / ScanpixVis mer

- Gareth Bale har vært «outstanding»

Drillo advarer mot Wales.

Wales blir en vanskelig motstander i årets siste landskamp, understreker Egil «Drillo» Olsen etter å ha studert lørdagens rival.

- Jeg har sett de tre siste kampene deres, og Wales er gode. De har flere stjernespillere enn oss, og når du ser lagene de spiller på så har de vesentlig høyere indeks enn oss, sier landslagssjefen.

Ubeseiret Han er ubeseiret etter 11 landskamper mot lag fra de britiske øyer, men han er klar på at den statistikken settes på en prøve i Cardiff.

- Gareth Bale har vært «outstanding» i alle tre landskamper jeg har sett. Han både scorer og er nest sist på ballen, og han er vanskelig å stoppe. Så har de Steve Morison på topp, Craig Bellamy til høyre og Aaron Ramsey bak dem. Jeg skjønner at de har gode resultater, sier han.

I august var Wales nummer 117 på FIFA-rankingen og Norge nummer 12. Siden har lagenes kurve pekt i motsatt retning, og om det fortsetter vil de snart krysses. På forrige ranking var Wales nummer 45 og Norge nummer 24.

- De slo Belgia, de slo et veldig imponerende Montenegro-lag, og de slo Sveits. Stilmessig er Wales som de fleste lag et godt stykke mer besittelsesorienterte enn oss, men de spiller med liten risiko og gir ikke bort ballen, sier Drillo.

Lekte med dem Han har ledet Norge 11 ganger mot England, Skottland, Wales, Nord-Irland og Irland, og fasit er fem seirer og seks uavgjorte. Total målforskjell er 15-4.

Drillo tror ikke på noen gjentakelse av det han opplevde mot Wales i 1994. Da skulle waliserne spille «spansk» og ble knust av gjennombruddshissige Norge.

- Da lekte vi med dem, men de er atskillig bedre nå, sier Drillo.

Norge har også noe å hevne. Forrige duell med Wales, i 2008, ga katastrofesifrene 0-3 i Wrexham. Det var innledningen av et landslagsår uten seier som førte til Åge Hareides avgang.

- Det var en rar kamp på en gjørmete bane. Det var 5-5 i sjanser, men altså 0-3 i mål, sier Ola By Rise, som var assistent også da.

Lørdagens kamp spilles på nye Cardiff City Stadium, et steinkast fra ruinene av Ninian Park der waliserne ble overkjørt i 1994.

(NTB)