- Gareth Bales svigerfar tiltalt for kjempebedrageri i USA

Loppet småsparere for 30 millioner under falskt navn, ifølge politiet.

NY SUPERSTJERNE: Gareth Bale sammen med kjæresten, deres datter og Real Madrid-president Florentino Perez. Foto: Reuters / NTB scanpix
NY SUPERSTJERNE: Gareth Bale sammen med kjæresten, deres datter og Real Madrid-president Florentino Perez. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Svigerfaren til verdens dyreste fotballspiller anklages ifølge Daily Mail for å stå bak en kjempesvindel der en rekke investorer er blitt fralurt store pengebeløp.

Gareth Bale har vært sammen med sin Emma siden de gikk på skolen, og paret fikk i oktober datteren Alba Violet. Emma Rhys-Jones betegnes - ulikt enkelte kjærestene til enkelte andre fotballstjerner - som ei rolig og jordnær jente.

Emmas far er imidlertid sammen med 11 andre - hovedsakelig amerikanere - tiltalt for bedrageri og hvitvasking i New York.

Martin Rhys-Jones risikerer 30 års fengsel - og en bot på 1,5 million kroner - hvis han blir funnet skyldig, i saken som skal opp for retten neste år.

- Lurte småsparere Tiltalen i saken er offentlig tilgjengelig, og beskriver et bedrageri der flere fornærmede skal være loppet for totalt 30 millioner kroner.
Ofrene bor både i Storbritannia og Canada. De tiltalte var organisert i flere ledd, og Rhys-Jones anklages for å være en av hovedmennene.

Forholdene skal ha funnet sted fra 2006 til 2009. Da skal den da Barcelona-bosatte Martin Rhys-Jones ifølge amerikansk politi ha lurt en rekke uvitende kunder og småsparere til å kjøpe kraftig overprisede aksjer i ulike amerikanske selskaper.

Han skal også ha fått medtiltalte til å skrive falske pressemeldinger som omtalte de aktuelle selskapene i positive ordelag.

I pressemeldingene het det at aksjene var verdt betraktelig mer enn hva var tilfelle i virkeligheten, og politiet mener pressemeldingene var sentrale da de tiltalte lurte folk til å spytte inn sparepengene i Rhys-Jones' luftslott.

Verdiløse Politiet mener at Martin Rhys-Jones fristet seks ansatte med gratis bolig i Barcelona og en liten andel av fortjenesten mot å ringe og pushe de oppblåste aksjene på folk. Rhys-Jones skal ha brukt aliasene Martin Reece og John Allen, ifølge politiet.

Det var også begrensninger på omsetting av de aktuelle aksjene, slik at det var umulig for kundene å kvitte seg med dem da de oppdaget at de var lurt.

Da ofrene omsider fikk aksjebevisene sine var aksjene verdt praktisk talt ingen ting.

- Vasket pengene Totalt fikk de påståtte bedragerne inn omkring 30 millioner kroner - penger som ble sluset over til kontoer i New York, Spania,
Storbritannia - og Sveits.

I tillegg mener politiet at Martin Rhys-Jones fikk hvitvasket penger fra bedrageriene i kanaløyene - som omfatter skatteparadisene Guernsey og Jersey, og i banker i Barcelona og Tyskland.

Martin Rhys-Jones ble pågrepet av spansk politi i september i fjor, hvorpå han satt i varetekt i Spania før han ble overført til USA i juni.

Taus Det er ikke kjent hvordan Bales svigerfar stiller seg til anklagene. En Bale-talsmann kommenterer saken slik overfor Daily Telegraph:

- Jeg er kjent med dette, men hva har det med oss å gjøre?

Med svigersønnen høyt gasjert hos Real Madrid, kunne det også tenkes at Martin Rhys-Jones nå ville slette meldinga han la ut på Twitter-profilen sin i april i fjor - hadde han hatt tilgang til kontoen. Da skrev forretningsmannen:

- BARCA!!!!