Gareth Barry signerte for City

Villa-kapteinen koster 120 mill.

SIGNERTE FOR MANCHESTER CITY: Aston Villa-kaptein Gareth Barry signerte i kveld en femårskontrakt med Manchester City. Den engelske landslagsspilleren koster 120 millioner kroner. Foto: AFP/IAN KINGTON
SIGNERTE FOR MANCHESTER CITY: Aston Villa-kaptein Gareth Barry signerte i kveld en femårskontrakt med Manchester City. Den engelske landslagsspilleren koster 120 millioner kroner. Foto: AFP/IAN KINGTONVis mer

||| BISLETT (Dagbladet.no): Aston Villa-kaptein Gareth Barry har skrevet under på en femårskontrakt med Manchester City, melder den Abu Dhabi-eide klubben på sin egne nettsider i kveld.

Også Villa har bekreftet overgangen.

Den engelske landslagsspilleren koster City 120 millioner kroner.

- Når spillere av denne kvaliteten blir tilgjengelig, må man hente dem. Vi er ekstremt fornøyde med denne handelen, sier City-manager Mark Hughes til Manchester Citys hjemmesider.

- Erfaring er vitalt for å konkurrere med de beste i Premier League


Var Liverpool-aktuell
Barry var hovedpersonen i en av fjorårets største overgangsføljetonger, da Rafael Benitez ønsket å hente midtbanespilleren til Anfield. Den gang klarte ikke klubbene å enes om en pris begge kunne leve med.

Da Mark Hughes la pengene på bordet valgte derimot Villa å si «ja, takk» for midtbanespilleren som neste sommer kunne forlatt Villa Park som Bosman-spiller.

- Jeg er utrolig glad for å ha signert for City, sier Gareth Barry til sin nye klubbs hjemmesider.

- Potensialet her er stort. Jeg er sikker på at det kommer enda flere navn til laget i sommer, sier han.

- Det ligger i kortene
Da Dagbladet møtte Barrys Villa-kompis John Carew på Bislett i ettermiddag, var overgangen ennå ikke bekreftet. Den norske tanksenteren var derimot ikke overrasket over de brennhete ryktene.

- Det ligger jo i kortene at han skifter klubb, men det er selvfølgelig synd fordi han er en viktig spiller for oss, sa Carew.

Gareth Barry ble hentet til Aston Villa fra Brighton i 1997 og har spilt 325 kamper for burgundertrøyene. Han har spilt 14 landskamper for England.