Garmin leder an i kampen om Bronse-Skjerping

Men til Boasson Hagens lag går han neppe.

ETTERTRAKTET Kristoffer Skjerping har flere profftilbud etter VM-bronsen fredag, men Edvald Boasson Hagens lagkamerat blir han neppe. FOTO: AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA
ETTERTRAKTET Kristoffer Skjerping har flere profftilbud etter VM-bronsen fredag, men Edvald Boasson Hagens lagkamerat blir han neppe. FOTO: AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPAVis mer

(procycling.no): TV 2 Sporten meldte mandag at Edvald Boasson Hagens arbeidsgiver har gitt Kristoff Skjerping tilbud om proffkontrakt.

Det stemmer ikke med opplysningene procycling.no mottar fra det sørafrikanske laget.

- Skjerping er en veldig god rytter, men vi sitter med en fulltallig stall på 22 mann. Vår policy er å utvikle afrikanske talenter, derfor har vi rekruttert erfarne ryttere til de åtte plassene vi hadde til rådighet, forteller britiske Brian Smith i MTN-Qhubeka til procycling.no.

Ble tipset av Edvald Det som dog er tilfelle er at Boasson Hagen for et par uker siden tipset laget om 21-åringen fra Sotra.

- Da må jeg i så fall hanke inn en ny sponsoravtale, og fortelle MTN at et annet sponsorat hjelper til med å signere den aktuelle rytteren. Skjerping er en god rytter, og en jeg vil følge med i framtiden, påpeker Smith.

- Så det stemmer ikke at dere har sendt ham tilbud om en proffkontrakt?

- Nei, det er vi ikke i posisjon til å gjøre.

Røpet interesse fra to WorldTour-lag I direktesendingen til Viasat under søndagens VM-fellesstart, fortalte sportsdirektør Gino Van Oudenhove at både Lampre og Garmin har vist bronsemedaljøren fra U23-VM.

• Les også: Proffinteresse for norsk stortalent

procycling.no kan i tillegg avsløre at franske Bretagne Séchè Environnement har kommet med et tilbud.

Størst spenning knyttes det per nå til Garmin. Det amerikanske laget er ventet å komme tilbake med et tilbud i løpet av kort tid.

- Jeg har snakket med Andreas Klier (sportsdirektør i Garmin, vår anm.) om en mulig overgang. Han ønsker å gjøre Kristoffer til en del av klassikerlaget deres, og vil ikke legge unødvendig mye press på ham, sier Van Oudenhove til procycling.no.

Interesse fra Danmark Det hittil siste laget som er på banen er danske Team Cult Energy.

Michael Skelde bekrefter overfor procycling.no at de har vært i dialog med sotringens agent.

- Kristoffer gjorde en sinnssyk flott figur under VM. Jeg ser på ham som en ryttertype som vil passe inn på de aller fleste lag. Vi er selvsagt interessert i en rytter som han. Han har gjort en meget god høstsesong med blant annet etappeseier i Tour de l´Avenir og VM-bronse. Vi er nok ikke de eneste som ser det.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!