Garry Kasparov og sjakkforbundet vil forandre den norske skolen

Kunnskapsministeren åpner muligheten.

INSPIRERT TALE: Garry Kasparov forsøkte mandag å overbevise stortingspolitikere om at sjakk må inn i den norske skolen som et undervisningsfag. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
INSPIRERT TALE: Garry Kasparov forsøkte mandag å overbevise stortingspolitikere om at sjakk må inn i den norske skolen som et undervisningsfag. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET (Dagbladet): Mandag var sjakklegenden Garry Kasparov én av flere som talte varmt overfor stortingspolitikere for å gjøre sjakk til et skolefag.

- Man kan ikke undervurdere viktigheten av dette møtet. Her kan vi skape historie om regjeringa og politikerne går videre med dette, innledet Kasparov.

Den tidligere verdensmesteren driver i dag Kasparov Chess Foundation hvor han arbeider aktivt for å lære barn sjakk i skolen.

- Sjakk hører naturlig til i klasserommet fordi det blant annet er perfekt for dagens tidsalder med datamaskiner. Spillet knytter også sosiale bånd mellom spillerne.

- Fordel for Norge som nasjon Sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson har etter begge VM-triumfene til Carlsen vært tydelig på at 24-åringens titler ikke er toppen av kransekaka for norsk sjakk og ham personlig.

Det mener han og Norges Sjakkforbund at sjakk som et fast innslag og fag i skolen vil være.

Mandag var Kasparov, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og generalsekretær Geir Nesheim i Norges Sjakkforbund (NSF) blant talerne på møtet.

- Alle barn, ikke bare de som spiller sjakk, bør dra fordel av de mange unike kvalitetene man får som tilleggsgevinst når man involverer seg i sjakk. Det mener vi er en fordel for Norge som nasjon, sier Nesheim på vegne av sjakkforbundet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.