Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gårsdagens avlysning: - Det er alltid fordel Norge

Tar det på rutinen.

UTSATT: Super-G-rennet ble utsatt fra i går til i dag. Både eksperter, trenere og landslagsledelse er klare på at det bare er fordel Norge. Her Kjetil Jansrud. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
UTSATT: Super-G-rennet ble utsatt fra i går til i dag. Både eksperter, trenere og landslagsledelse er klare på at det bare er fordel Norge. Her Kjetil Jansrud. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

BEAVER CREEK: Det var aldri snakk om å gjennomføre herrenes super-G i Beaver Creek i går. Store snømengder iløpet av natten, samt dårlige værutsikter, satte effektivt en stopper for Kjetil Jansrud og kompani.

Tidligere landslagssjef og NRK-ekspert Marius Arnesen forteller til Dagbladet at han synes det var en god avgjørelse, og sier samtidig at han tror de rutinerte nordmennene kan dra fordel av dette kontra flere av sine konkurrenter.

- Det takler de fint. De er rutinerte og det spiller ingen rolle for dem, da er det heller fordel Norge. De har kjørt en masse mesterskap og har full kontroll. De vet hvordan de skal slappe av så dette er bare fint det, sier Arnesen.

Sikkerheten i høysetet Sportssjef for alpinlandslaget, Claus Ryste, sier seg enig med Arnesen i at dette ikke er noe som plager de norske utøverne. Snarere tvert imot.

- De er gode på det her, så jeg tror ikke det påvirker dem på noen måte. Det er heller fordel Norge som jeg pleier å si, men det sier jeg alltid, sier han til Dagbladet.

Arnesen er klar på at det er bedre å vente til torsdag. Ikke bare på grunn av at man helst skal ha like forhold, men også på grunn av sikkerheten til løperne.

- Det viktigste i alpint er sikkerheten. Når det ligger masse snø i utkanten av løypa så kan det være farlig. Det er spørsmålet om sikkerheten mer enn de ujevne forholdene som gjør at dette er korrekt. Det er den eneste riktige avgjørelsen.

Bra for Aksel Jansrud selv, som viste god fartsform med bestetid på tirsdagens trening, har heller ingenting å utsette på juryens avgjørelse.

- Det var en god avgjørelse. Vind og mye løssnø gjør det urettferdig og farlig. Torsdag er det spådd fint vær, og da får vi presentert sporten slik vi ønsker det. Spesielt til det amerikanske publikum, sier han i en SMS til Dagbladet.

Landslagssjef Håvard Tjørhom forteller til Dagbladet at han støtter avlysingen, og at det spesielt for Aksel Lund Svindal er en fordel med en ekstra dag før konkurransen.

- Det hadde vært på grensa sikkerhetsmessig å gjennomføre rennet, så jeg tror det var riktig å avlyse. Det er bra for Aksel. Det er vanskelig å få trent noe ekstra, men det er bra å få en dag til, sier han.

Han gliste godt da han kom i mål på tirsdag?

- Han var nok ekstra spent på start da. Sist han var i en verdenscup-konkurranse var jo i midten av mars så det var godt for ham å komme igang nå.

Herrenes super-G starter klokka 19.00.