VANT: Tyske André Greipel (t.v.) spurtslo Alexander Kristof (i rødt) i går. Foto: AP Photo/Peter Dejong/NTB Scanpix
VANT: Tyske André Greipel (t.v.) spurtslo Alexander Kristof (i rødt) i går. Foto: AP Photo/Peter Dejong/NTB ScanpixVis mer

Gårsdagens Greipel-seier øker Kristoffs sjanser i dag

Men da må nordmannen henge med i bakkene.

REIMS (procycling.no): I forkant av tourens sjette dag håpet trener Stein Ørn på en sterk prestasjon av tyske André Greipel.

Hvorfor? Jo, fordi Alexander Kristoffs trener ser enda større muligheter på dagens etappe - dersom det holder seg noenlunde samlet inn til mål.

- Jeg er fornøyd med at Greipel vinner. Han måtte ha en bekreftelse nå, ellers kunne opptrekkstoget til Lotto ha begynt å tvile på ham. Nå er har vi et lag som med sikkerhet vil jobbe for å holde det samlet, sier Ørn til Dagbladet.

To utfordringer mot slutten Dagens etappe er en slags miniutgave av Milano-Sanremo som Kristoff vant tidligere i år.

I dag venter to bakker innenfor etappens 17 siste kilometer. Den ene stiger fem prosent i snitt over 3,2  kilometer.

Den neste er 1,3 kilometer med 7,9 i snitt, og er med det like lang — og litt slakkere — enn treningsbakken Kristoff benytter seg hjemme i Stavanger.

På en god dag kommer Katjusja-rytteren greit over begge, og sitter i pole position til sin fjerde spurt om etappeseier i tourens første uke.

- Det blir hardt på slutten, og det kan hende det sprekker opp. Jeg tror fort vi kan se at de raskeste spurterne ikke henger med. De er ikke lette de bakkene, for å si det sånn, sier Kristoff til Dagbladet.

Må håpe på samlet spurt Scenariet Team Kristoff frykter er at Marcel Kittel og André Greipel blir kjørt av.

Som i klassikeren i Sanremo, er nordmannen nødt til å håpe på at det samler seg mot slutten. Så spørsmålet blir hvem som skal gjøre den jobben.

- Kanskje Cannondale vil holde det samlet for Peter Sagan eller Orica GreenEDGE for Simon Gerrans eller Michael Albasini? Men det kommer også veldig an på hvem som sitter i bruddet.

Hva gjør storkanonene? En annen utfordring er at Alberto Contador, Alejandro Valverde og Bauke Mollema har havnet bakpå i sammendraget.

Setter kapteinene tempo i bakkene, kan Kristoff bli kjørt av slik han gjorde på den kuperte etappen mot Sheffield.

- Man kjører ikke 300 kilometer først, som man gjør i Sanremo. Derfor kan det gå litt for fort for meg. Det vil også være andre ryttere som sitter med mot slutten her, minner han om.

Trener og stefar Stein Ørn er langt mer optimistisk etter å ha sett gårsdagens spurtoppgjør på TV:

- Sjansene er mye større enn om Greipel ikke hadde levert, slår Ørn fast.

Etter dagens etappe venter kuperte transportetapper i Vogeserne, på vei inn i Alpene. Kristoffs neste sjanse i massespurt kommer neppe før under tourens siste uke.