Barcelona med ny overlegen oppvisning: ­

Gary Lineker måpte etter Lionel Messis detalj: - Latterlig

Hjemmefansen var i ekstase for 1-5-reduseringen, men det var gjestene fra Barcelona som fikk fotballprofilene til å måpe. Spesielt Lionel Messi var lysende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Leganes - Barcelona 1-5 (0-2)

(Dagbladet): Det er mange år siden internett-tjenesten «MSN» gikk av moten, men Barcaelonas «MSN» ser ut til å bli bare bedre og bedre.

I dag herjet den fryktinngytende angrepstrioen med MSN-initialene igjen: Lionel Messi, Luis Suárez og Neymar ydmyket nyopprykkede Leganes på deres hjemmebane.

Selv om Leganes ikke har noe stort navn i internasjonal fotball, har de åpnet årets La Liga-sesong godt og sto med fire poeng på tre kamper og bare to baklengs før møtet med Barcelona. Med uavgjort mot tittelutfordrer Atlético Madrid i forrige hjemmekamp, håpte vertene at de også kunne ryste Barcelona.

Så feil kunne de ta. Leganes ble ydmyket på samme måte som Celtic ble i Champions League i midtuka.

<strong>I TOPPSLAG:</strong> Lionel Messi scoret to mål, men det var forarbeidene til 2-0 og 3-0 som begeistret fotballelskerne mest. Foto: AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE
I TOPPSLAG: Lionel Messi scoret to mål, men det var forarbeidene til 2-0 og 3-0 som begeistret fotballelskerne mest. Foto: AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE Vis mer

- Det MSN gjør, er latterlig. De er fotballens «Harlem Globetrotters», skriver den engelske fotballegenden Gary Lineker på Twitter.

Messis magiske detalj

Spesielt Messi var dominerende med både to mål og to magiske forarbeid i forkant av scoringene til Neymar og Suárez.

1-0 kom etter 15 minutter da Suárez spilte fri Messi, som enkelt åpnet scoringsfesten. Et kvarter senere byttet de om på rollene, da argentineren kjørte karusell med Leganes-forsvaret og serverte ballen på sølvfat til uruguyaneren. 2-0.

Den konsistente scoringsfrekvensen med en ny nettkjenning hvert kvarter fortsatte da 3-0 kom rett før pause. Og dette målet var helt unikt:

Messi satte neppe ny trikserekord da han trikset til fire, men triksingen var effektiv da han i samme operasjon trikset ballen over Carl Medjani og deretter videre til Suárez med en helt utsøkt bakromspasning. Den tidligere Liverpool-spissen la ballen rolig videre til Neymar, som enkelt satte inn omgangens tredje mål.

- Antall «tap ins-scoringer» er utrolig hvor Suarez, Messi og Neymar gir hverandre mål når de kunne ha scoret selv. Veldig ueogistisk, hyller fotballskribenten Tony Barrett på Twitter.

- Messi er latterlig. Jeg forstår ikke hva han gjorde der, supplerer Rafael Hernández.

Leganes i ekstase tross stortap

Messi satte inn 4-0 fra straffemerket etter at Neymar ble felt ti minutter ut i 2. omgang, før Rafinha meldte seg på i scoringsprotokollen og banket inn 5-0 med et helt utsøkt langskudd i krysset fra 25 meter.

Vertene ga ikke opp og jaktet et trøstemål. Det fikk de ti minutter før slutt - også det på vakkert vis - da Gabriel banket inn 1-5. Hjemmefansen tok helt av, og hele stadion reiste seg og sang i flere minutter etter reduseringen - selv om de i praksis ble ydmyket på et eget gress.

Det sier det meste om forskjellen mellom Barcelona og spanske bunnlag. Samtidig er det bare en uke siden Barca tapte 1-2 hjemme mot Alavés. Denne uka har imidlertid katalanerne slått kraftig tilbake scoret vanvitige tolv mål på to kamper.

<strong>HERJET:</strong> Lionel Messi og Luis Suarez ydmyket Legonas. Til slutt vant Barcelona 5-1. Foto: NTB Scanpix33
HERJET: Lionel Messi og Luis Suarez ydmyket Legonas. Til slutt vant Barcelona 5-1. Foto: NTB Scanpix33 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer