Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gary Neville med dyster spådom til Ronny Deila: - Skaden kan bli permanent

Bekymret for utviklingen i nord.

MOTGANG: Celtic-trener Ronny Deila har ikke fått den beste starten på sesongen. Manchester United-legenden Gary Neville tror ikke fremtidsutsiktene er så mye lysere. Foto: 
Action Images via Reuters / Graham Stuart
MOTGANG: Celtic-trener Ronny Deila har ikke fått den beste starten på sesongen. Manchester United-legenden Gary Neville tror ikke fremtidsutsiktene er så mye lysere. Foto: Action Images via Reuters / Graham Stuart Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Storhetstiden til skotsk fotball og Celtic er forbi. De store stjernene er ikke-eksisterende hos den skotske storklubben, og de internasjonale resultatene blir stadig dårligere.

I går misbrukte Deilas elever dessuten muligheten til å ta igjen serieleder Aberdeens forspang.

Manchester United-legenden Gary Neville mener at den nordlige delen av Storbritannia er inne i en tøffe fase som han tror vil vedvare.

I et innlegg i The Telegraph reflekterer Neville blant annet rundt problemene til nordlige klubber som Newcastle, Sunderland, Leeds og Sheffield Wednesday.

Herunder trekker han også frem det som skjer nord for England, nemlig i Skottland. Rangers er som kjent vekke fra toppfotballen etter at de gikk konkurs i 2012, mens Celtic har mistet fotfeste i internasjonal fotball.

Tror ikke på stjerner i Celtic Faktum er at de har mer enn nok med å vinne den skotske ligaen, selv uten konkurranse fra erkerivalen Rangers. For øyeblikket ligger nemlig Deilas mannskap fire poeng bak serieleder Aberdeen.

- Jeg husker da stjerner som Paul Gascoigne, Terry Butcher, Trevor Steven, Henrik Larsson og Brian Laudrup spilte i Glasgow. Vil vi se slike spillere i skotsk fotball igjen? Jeg er ikke så sikker på det, skriver Neville.

- Det som skjer i Nord-England og i Skottland er bekymringsverdig. Det har vært en negativ kurve over lang tid, og jeg tror ikke det vil endre seg med det første. Jeg frykter skaden blir permanent. Det kan fort bli et problem som varer lenge, frykter Manchester United-legenden.

Deila går for The Treble Ronny Deila er imidlertid langt mer positiv enn Neville. Før 0-0-kampen mot Hearts i dag snakket nordmannen stort om sine ambisjoner som Celtic-trener.

- Jeg vil alltid si at målet vårt er å vinne både ligaen og cupene. Det er tøft å vinne «The Treble», men det er ambisjonen, sier Deila til avisen Express.

- Vi kan vinne alle kamper vi går det. Det er en god følelse. Slik er det i Europa også. Vi kan hevde oss der, mener den tidligere Strømsgodset-treneren.

Rangers manager Mark Warburton mener på sin side at Rangers ikke er langt unna Celtics nivå.

- Du kan si at vi er milevis unna Celtic, men det tror ikke jeg, sier Warburton til Daily Record.

- Vi er i god form og har et bra lag. Nivåforskjellen mellom øverste og nest øverste divisjon er langt mindre i Skottland enn i England, hovedsaklig på grunn av penger, mener Rangers-treneren.

BEKYMRET: Gary Neville liker ikke den negative tendensen i Nord-England og i Skottland. Foto: AP Photo/Jon Super
BEKYMRET: Gary Neville liker ikke den negative tendensen i Nord-England og i Skottland. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!