Gary Neville om Ronaldo-framtida

Gary Neville mener Cristiano Ronaldo var best for ti år siden

Men tror han spiller lenger enn Lionel Messi. 

GLAD I RONALDO: Gary Neville var ikke i kamptroppen da Cristiano Ronaldo og Manchester United vant Champions League, men var like glad etter kampen for det. Foto: Reuters/Eddie Keogh/NTB Scanpix
GLAD I RONALDO: Gary Neville var ikke i kamptroppen da Cristiano Ronaldo og Manchester United vant Champions League, men var like glad etter kampen for det. Foto: Reuters/Eddie Keogh/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo ledet sitt Portugal til EM-gull, og tirsdag avgjorde han kvartfinalen i Champions League mot Bayern München med hattrick.

Det var mål nummer 100 i turneringa for Ronaldo, men nå melder Ronaldos tidligere lagkamerat fra Manchester United, Gary Neville, at portugiseren var bedre før.

- Jeg mener fortsatt at hans beste år som fotballspiller var mellom 2006 og 2008, når du ser på totalbidraget hans gjennom en hel kamp, skriver den nåværende Sky-eksperten i sin spalte hos Sky Sports.

Alderen tynger

Det var i denne perioden Ronaldo blant annet vant Champions League med Manchester United og ble kåret til Europas beste spiller, før han forsvant til spansk fotball.

- Siden han gikk til Real Madrid har bidratt enormt til alt de har fått til, men nå lever han mer på øyeblikkene enn det kontinuerlige bidraget i nitti minutter, fortsetter Neville.

Det er først og fremst alderen som tvinger fram enda flere endringer i Ronaldos spill i årene som kommer, mener Neville.

Han tror Ronaldo kommer til å bli mer og mer rendyrket i spissrollen etterhvert som løpskapasiteten går ned, og at Ronaldo stadig blir mer å se inne i motstandernes sekstenmeter framover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer