Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gary Neville om Ronaldo-framtida

Gary Neville mener Cristiano Ronaldo var best for ti år siden

Men tror han spiller lenger enn Lionel Messi. 

GLAD I RONALDO: Gary Neville var ikke i kamptroppen da Cristiano Ronaldo og Manchester United vant Champions League, men var like glad etter kampen for det. Foto: Reuters/Eddie Keogh/NTB Scanpix
GLAD I RONALDO: Gary Neville var ikke i kamptroppen da Cristiano Ronaldo og Manchester United vant Champions League, men var like glad etter kampen for det. Foto: Reuters/Eddie Keogh/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo ledet sitt Portugal til EM-gull, og tirsdag avgjorde han kvartfinalen i Champions League mot Bayern München med hattrick.

Det var mål nummer 100 i turneringa for Ronaldo, men nå melder Ronaldos tidligere lagkamerat fra Manchester United, Gary Neville, at portugiseren var bedre før.

- Jeg mener fortsatt at hans beste år som fotballspiller var mellom 2006 og 2008, når du ser på totalbidraget hans gjennom en hel kamp, skriver den nåværende Sky-eksperten i sin spalte hos Sky Sports.

Alderen tynger

Det var i denne perioden Ronaldo blant annet vant Champions League med Manchester United og ble kåret til Europas beste spiller, før han forsvant til spansk fotball.

- Siden han gikk til Real Madrid har bidratt enormt til alt de har fått til, men nå lever han mer på øyeblikkene enn det kontinuerlige bidraget i nitti minutter, fortsetter Neville.

Det er først og fremst alderen som tvinger fram enda flere endringer i Ronaldos spill i årene som kommer, mener Neville.

Han tror Ronaldo kommer til å bli mer og mer rendyrket i spissrollen etterhvert som løpskapasiteten går ned, og at Ronaldo stadig blir mer å se inne i motstandernes sekstenmeter framover.

Spiller lenger enn Messi

Det kommer til å gi et usannsynlig antall mål, tror Neville.

- Han kommer til å tenke på å slå Peles målstatistikk. Den type skandaløse tall du tror du aldri kan oppnå i antall kamper og mål, men det er dit han er på vei tror jeg. Jeg tror han kommer til å holde på lenger enn Lionel Messi, og jeg tror han kommer til å score flere mål enn ham til slutt, skriver Neville.