FORSTÅR IKKE KRITIKKEN: Tidligere Manchester United-spiller Gary Neville forstår ikke at de andre toppklubbene kan kritisere Chelsea for å være kjedelige. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB Scanpix
FORSTÅR IKKE KRITIKKEN: Tidligere Manchester United-spiller Gary Neville forstår ikke at de andre toppklubbene kan kritisere Chelsea for å være kjedelige. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB ScanpixVis mer

Gary Neville mener det er patetisk av rivalene å kalle Chelsea kjedelige

- Forstår ikke kritikken.

Chelsea er én seier fra seriegull, men får likevel kritikk for spillestilen. Eks-Manchester United-spiller Gary Neville sier det er klubbene bak som fortjener kjeften.

London-laget sikret på det nærmeste ligagullet med 3-1 mot Leicester onsdag kveld. Vinner laget til helgen er José Mourinhos menn seriemestere uansett hva de andre lagene foretar seg, og Neville mener det er fullt fortjent.

Den tidligere landslagsspilleren går hardt ut mot dem som sier Chelsea spiller kjedelig fotball.

- Jeg forstår ikke kritikken i det hele tatt. Hvis noen skal kritiseres er det de som har gjort et patetisk forsøk på å ta dem igjen. Jeg må si at Manchester City, Arsenal Manchester United og Liverpool må være mye bedre neste sesong. Det siste laget som bør kritiseres er Chelsea. Det har gjort jobben, sier Sky Sports-eksperten.

Sjanseløse Manchester City er det laget som har vært nærmest Chelsea, sesongen sett under ett, men det har tapt poeng i stor stil den siste tiden. Arsenal begynte å prestere når laget i realiteten var sjanseløs til å ta igjen Chelsea, mens Manchester United har vært alt for ustabile.

Liverpool har hatt en svak sesong og har aldri vært noen trussel.

- Det er de andre lagene som bør kritiseres. Chelsea har gjort alt du kan be om fra en ligamester, sier Neville.

Han medgir at Chelsea fortsatt ikke er like sterke som da Mourinho ledet det til ligagull i 2005 og 2006, men at han ser konturene av et nytt storlag.

- Hvis du spør Mourinho tror jeg han vil si årets lag fortsatt ligger litt bak laget fra 2005, men man har en følelse av at det kommer til å bli bedre, sier han.

- Har vunnet tre av fem Chelsea har scoret 68 seriemål denne sesongen, og bare Manchester City har flere, med 70.

Kritikken begynte da Chelsea la seg bakpå på hjemmebane da laget slo Manchester United 1-0 nylig. Da det spilte 0-0 mot Arsenal økte støyen, uten av det bekymret Mourinho.

- Arsenal har ikke vunnet ligaen på mer enn ti år. Det ville jeg synes hadde vært kjedelig, sa han i kjent stil.

Neville sier Mourinho er manageren alle de andre vil slå.

- Han har vunnet ligaen tre ganger på fem forsøk. Chelsea er det beste laget og de andre må klare å ta dem igjen, sier han.

(NTB)

SUVERENE: Kjedelige eller ei, Chelsea er Premier Leagues beste lag. Foto: David Klein / Sportimage / Cal Sport Media / NTB Scanpix
SUVERENE: Kjedelige eller ei, Chelsea er Premier Leagues beste lag. Foto: David Klein / Sportimage / Cal Sport Media / NTB Scanpix Vis mer