- Gåsehuden er borte

MADRID (Dagbladet): «Vi kan bli spist levende,» sa Nils Arne Eggen til Dagbladet for snart 27 måneder siden. Tilbake på mektige Santiago Bernabeu i går kveld fyrte han opp en med filter og følte seg hjemme. Og der har du det - den rosenborgske utviklingen. - Gåsehuden er borte, sier Eggen.

Fordi:

- Det har skjedd veldig mye på de drøye to åra siden vi var her sist, fortsetter RBK-sjefen. - Den gangen var vi litt småredde og uten muligheter. (Real vant 4- 1). Men bare det at vi har vært her før betyr veldig mye.

- Det tar bort mye frykt.

- Ikke lett

I motsetning til sist vet Rosenborg at de kan ta poeng i Madrid i kveld. Og den spanske hovedstadens store ball-stolthet er ikke i nærheten av å ha de kvalitetene de hadde. Men det lurer en fare, og den maler Eggen på spillermøte-veggen i ettermiddag:

Uansett om klubben koker, supporterne raser og de bare ligger på 17. plass i den spanske ligaen så heter motstanderen Real Madrid.

- Du får meg aldri til å si at det er lett å møte Real på Santiago Bernabeu, sier Eggen. - Derfor trenger verken jeg eller spillerne å overbevise oss sjøl at de er gode. Men vi er alltid optimister, og vi har fått erfaring.

- Vi er blitt dyktigere i kamper av den typen vi skal spille i kveld.

Passer RBK perfekt

Real Madrid - slik de har framstått i den spanske ligaen og på Nils Arne Eggens spion-videoer - er et lag som passer perfekt til Rosenborg-stilen. Hvis den sitter.

- Klarer vi å gjøre noe med de svakhetene Real Madrid eventuelt viser fram, kan dette gå bra, sier Eggen.

- Vi må holde laget vårt samlet, utnytte det faktum at de er veldig glade i å angripe, for så å skape raske og presise overganger når vi vinner ballen. Men vi må også regne med et kjempetrøkk fra start.

- Det gjelder å stå imot og være tålmodige.

At Eggen ser overgangsmuligheter og store rom bak et forsvar som trives best langt unna sitt eget mål, åpenbarer seg i valget av Roar Strand som indreløper. Fredrik Winsnes - som RBK-treneren sjøl sier har vært den jevneste midtbanespilleren i år - må derfor starte på benken.

- Vi vil utnytte Roars løpskraft, sier Eggen.

Treneren er redd

Real Madrids vikartrener, Vicente del Bosque, var innom Rosenborg-treninga i går kveld.

Der opplevde han det miljøet han bare drømmer om rundt sin egen klubb. Supporterne sang og var blide, forholdet til media var som en julekveld og i midten av alt gikk treneren og storkoste seg.

del Bosque sier:

- Rosenborg er et veldig ekte og fysisk lag. Vi vet at de blir vanskelige å stoppe når de angriper. Men heldigvis har vi gjort det mye bedre i Champions League enn i ligaen.

- Det er populært å mislike oss for tida, men jeg skulle ønske publikum kunne være litt tålmodige, sier Real-treneren.

REVANSJESUGEN: For 27 måneder siden var Nils Arne Eggen skikkelig skræmt over å møte Real Madrid. I dag er han mye roligere.