Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gasellen og arbeidsmaurene

BRYNE (Dagbladet): Bryne-Lillestrøm 4-2. Ti arbeidsmaur og en elegant gaselle fra Jæren valset over Lillestrøm med sitt farligste våpen: arbeidsmoralen. - Vi er nok blant de aller beste i tippeligaen når det gjelder innsats og kjemping, sier Ragnvald Soma (21), gasellen som aldri gjør en dårlig kamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Soma er enhver treners drøm, solid som en Bratseth i forsvar, og gjerne nest siste mann på scoringer.

- Målet er A-landslaget og en god proffklubb i utlandet, forteller Soma, som giftet seg som tenåring og allerede er barnefar.

Mange norske og utenlandske klubber sikler etter Somas underskrift. Han har god tid, men med bare tre års idrettslinje i bagasjen satser han alt på karrieren med stor ball. Soma briljerer både på og utenfor banen, han prioriterer familielivet og er ikke typen som slår seg løs på byen før en viktig kamp. På Bryne har han spilt både på midtbanen og i forsvar, på U-landsleget er han back.

- Jeg kan fort bli poteten i laget når jeg skifter plass så ofte, men aksepterer selvsagt trenernes valg, sier Soma.

Sløste med sjanser

Nå er jærlaget anført av Soma i ferd med å gjøre alle eksperttips til skamme, arbeidslaget vil overleve i tippeligaen. I går gikk også de andre resultatene Brynes vei.

- Vi tvinges til å kjempe og stå på 110 prosent, for vi er ikke så gode at vi kan spille ut et lag, forklarer Bryne-trener Kenneth Rosen til Dagbladet. Han fryktet kampen mot kanarifuglene.

- Lillestrøm spiller så kynisk, de er alltid veldig lojale mot sitt system, mener Rosen.

Bryne var effektive og utnyttet sjansene sine, samtidig som de tok seg råd til å misbruke opplagte målsjanser. På hjemmebane er Bryne en uhyre vanskelig motstander.

- Nesten pinlig

På Jæren virket det som om Lillestrøm ikke orket kjempe for poeng. Trener Arne Erlandsen var svært skuffet etter 90 minutter.

- Langt unna det nivået vi skal være på. Når spillerne opptrer en og en, ikke kollektivt, går det slik, sier Erlandsen til Dagbladet.

- Bryne kjempet med både hode og hjerte, dere har kanskje noe å lære av jærguttene?

- Vi har muligheter til å ta medalje, da skal motivasjonen gi seg sjøl. Normalt er innsatsen vår styrke. Dette var nesten pinlig, mener trener Erlandsen.

Midtbanen til kanarifuglene var nærmest usynlig, og angrepet var tannløst. Men kaptein Torgeir Bjarmann hviler aldri og ga kanarifuglene poenghåp med sin scoring, men så var det i stedet Bryne som økte til 3-1.

- Vi vant knapt en duell eller en andreball, konstaterer trener Arne Erlandsen.

<B>NØKKELSPILLER:</B> Anført av elegante Ragnvald Soma er nederlagsdømte Bryne i ferd med å sikre plassen i tippeligaen.