Gashi: - Ikke lett å være flyktningsbarn i Norge

Landslagsspilleren snakker ut om oppveksten.

 SNAKKER OM OPPVEKSTEN:  Ardian Gashi snakker ut om hvordan det er å være flyktningsbarn i Norge. Her fra landskampen mot Sverige i august. Den eneste landskampen Norge har tapt med Gashi på banen.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SNAKKER OM OPPVEKSTEN: Ardian Gashi snakker ut om hvordan det er å være flyktningsbarn i Norge. Her fra landskampen mot Sverige i august. Den eneste landskampen Norge har tapt med Gashi på banen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Han fikk sjansen fra start da Norge slo Kypros fredag forrige uke. Ardian Gashi skulle være sjefen på midtbanen. Det var han.

Kanskje burde han også ha spilt mot Sveits, for Norge har aldri tapt en offisiell kamp med Gashi på banen. Det eneste tapet han har med flagget på brystet kom mot Sverige i Friends Arena nå i august.

Nordmannen har opparbeidet seg en høy stjerne i Sverige gjennom sitt spill for Helsinborg. I et lengre intervju med Expressen, snakker nordmannen ut om oppveksten som flyktningsbarn i Norge.

- Da jeg var liten var jeg like hissig utenfor banen som på. Nå har jeg roet meg ned, men jeg har fortsatt en vinnerskalle. Det spiller ingen rolle om jeg spiller med kompiser eller om det er en viktig kamp. Eneste jeg aksepterer å tape for er kona eller barna mine, forteller Gashi, som startet sin karriere i KIL/Hemne.

- Handler om å være best
32-åringen var kjent som en hissigpropp på midtbanen i Tippeligaen. Kosovofødte Gashi ønsket alltid å vinne. Han har vunnet serien med både Brann og Vålerenga i Norge, samt Helsingborg i Sverige.

Gashi legger ikke skjul på hvordan oppveksten har preget han. Det var alltid et press om å være best - både på og utenfor banen.

Utenfor banen har det endret seg, men ikke på.

- Den dagen jeg går inn i garderoben etter et tap og ikke bryr meg, så slutter jeg. Da er det ikke noe vits i å holde på lenger, sier Helsingborg-spilleren.

Den 172 centimeter høye midtbanespilleren har 14 landskamper for Norge. Siden 2010 har han spilt i Helsingborg. Både under norskjenningen Conny Karlsson og Åge Hareide. I vinter tok svensken Roar Hansen over det svenske storlaget.

Helsingborg ligger på andreplass i Allsvenskan. Senere i dag møter de Häcken på bortebane.