Gashi er stolt

Ardian Gashi lover å ikke skuffe Åge Hareide.

(Dagbladet.no): 22-åringen med røtter i Kosovo og Sør-Trøndelag fikk tillit for første gang på A-landslagsnivå da Åge Hareide tok ut sin tropp i dag.

Meldingen kom overraskende på midtbanespilleren, som var på trening med Vålerenga på La Manga.

- Ja, det kan du si. Jeg prøver bare å spille bra for Enga, så er alt annet en bonus, sier Gashi til Dagbladet.no.

- Men nå er jeg stolt av en plass på landslaget.

Det er Uefacupkampene mot Newcastle som har fått landslagsledelsen til å satse på Gashi.

Først og fremst Enga

- Tydeligvis var Newcastle-kampene viktige, ellers hadde jeg ikke fått være med. At jeg er med på A-landslaget er kjempeartig. Det er en ære å spille for Norge, sier han.

Karrieren til den tidligere Molde-spilleren har beveget seg med kometfart det siste året. I fjor sommer spilte han 1. divisjonsfotball med Ørn Horten.

- Da så veien litt lengre ut. Landslaget er helt klart et mål for meg. Men først og fremst skal jeg gjøre det bra på Enga, slik at vi kommer oss opp på den øverste delen av tabellen i år.

Gashi kom til Norge som femåring fra Kosovo, og synes det er moro at A-landslagsdebuten kan komme mot Serbia og Montenegro.

- Det er i nærheten av hjemtraktene, der jeg er født. Det er spesielt å spille på Balkan. Klart jeg blir gira og tent av det, sier Gashi.

Håper på plass

Han skal gjøre alt han kan for å få debutere i Beograd 31. mars.

- Landslaget er fullt av gode spillere og proffer. Men jeg må bare prestere på trening. Så får resten være opp til Åge og Stig Inge. Jeg skal ikke svikte hvis jeg får sjansen, sier han.

IMPONERTE MOT BRITER:</B> Ardian Gashi storspilte for Vålerenga da klubben ble slått ut av Newcastle i 3. runde i Uefacupen.