Gashi fikk Gullpallen

Bernt Hulsker mottok «Den gylne albue». Selvironien satt løst på Vålerenga-banketten.

(Dagbladet.no): Vålerengas midtbaneterrier Ardian Gashi spikret paller to uker i august etter at han ble stoppet i 136 km/t i en 80-sone i Bærum i fjor.

I går fikk han en høyst spesiell pris på Vålerengas bankett etter seriegullet: «Den gylne pall», også omtalt som Gullpallen.

- I Vålerenga er det høyt under taket. Jeg er ferdig med saken for lenge siden, så det er lov å spøke med det, sier Ardian Gashi til Dagbladet.no.

Vandrepall?

Han forteller at klubbdirektør Kjetil Siem uttrykte et håp om at det er en pris som ikke må deles ut hvert år. Gashi er imidlertid slett ikke fremmed for å la den gå i arv.

- Jeg skal skrive navnet mitt og datoene jeg var i fengsel på den, og tar den med på neste års bankett om det er noen som kommer ut for noe sånt, lover han.

Bernt Hulsker fikk også en pris noe utenom det vanlige. Den folkekjære spissen er kjent for ikke å legge noe imellom i duellene, og fikk det synlige beviset på dette i prisen «Den gylne albue».

Tale og konsert

Ved siden å motta de småspydige utmerkelsene, hadde både Gashi og Hulsker sentrale roller da Vålerenga feiret gullet fra og med trening i går formiddag, via fakkeltog og takkegudstjeneste i Vålerenga kirke til banketten på kvelden.

Ardian Gashi holdt en tale på vegne av spillerne i kirka.

- Det var en fin anledning til å takke for støtten. Det var så mye folk i kirka at det ikke var plass til alle. Og det var hyggelig med så mye glade folk, sier han.

Seinere på kvelden trakterte Bernt Hulsker trommene mens forsvarer Amund Skiri var vokalist i «Hulsker & Skiri band», som oppsummete gullsesongen i toner og ord. Du kan få med deg 12 minutters video av opptredenen på Vålerengas web-TV.

DEN GYLNE PALL: Ardian Gashi ble førstemann til å motta Gullpallen. Vålerenga håper å slippe å dele ut prisen igjen, mens Gashi gjerne lar det bli en vandrepall.
DEN GYLNE ALBUE: Forsvarsspillere landet rundt kan trolig bekrefte at Bernt Hulsker fortjente denne utmerkelsen.