Gashi lagt merke til

Vålerengas Ardian Gashi får skryt i engelske aviser etter kampen mot Newcastle.

- Det er selvfølgelig gøy å få ros. Jeg synes hele laget gjorde det bra. Selv kom jeg bra i gang. Det er litt ekstra moro å få det til mot en slik motstander og med så mange tilskuere på tribunen, sier Ardian Gashi til NTB.

Den lettbeinte teknikeren var totalt dominerende før pause. Hans skudd i tverrliggeren framheves som «en perle» i flere aviser. Det som imponerte mest var hans besluttsomhet på midtbanen. Der danset han i perioder rundt som en erfaren elitespiller.

På blokka

I 2. omgangen ble Vålerenga presset mer bakover, og også Gashi bleknet noe i prestasjonene. Men ikke verre enn at hans navn garantert er på blokka hos flere engelske klubber.

Gashi debuterte nylig for A-landslaget mot Sverige (3-0) i turneringen i Hongkong. Han har også bundet seg til Vålerenga de fem neste sesongene.

Fortsetter han på tilnærmet samme nivå, er Gashi et åpenbart kjøpsobjekt for utenlandske klubber.

Modig motstander

Dette er noe av hva engelske aviser ellers har festet seg ved i 3-1-kampen:

The Times: Modige Vålerenga. Newcastle slet med å senke de norske.

The Independent: Sifrene lyver. Newcastle gikk videre med mindre margin enn sifrene kan tyde på. For keeper Øyvind Bolthof ble kvelden en vond opplevelse etter tre UEFA-cupkamper uten baklengsmål.

The Guardian: Newcastle snublet til 4. runde. Et uforknytt Vålerenga reduserte stort sett Alan Shearer til en ubesværlig trussel.

Press Association: Newcastle kom fra det med skrekken, og var heldig som hadde 1-1 til pause. To mål av Shola Ameobi reddet ansikt for Newcastle.

(NTB)