Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gashi tilbake i landslaget etter sju års fravær

Hentes inn i troppen til Kypros-kampen.

TILBAKE I VARMEN: Ardian Gashi spilte sine hittil siste landskamper for Norge i 2005. Nå er han tilbake i varmen etter sju års fravær.Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
TILBAKE I VARMEN: Ardian Gashi spilte sine hittil siste landskamper for Norge i 2005. Nå er han tilbake i varmen etter sju års fravær.Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

LARNAKA/OSLO (Dagbladet): 12. oktober 2005 gjorde Ardian Gashi (31) sin sjuende og hittil siste opptreden med flagget på brystet da han fikk noen minutter som innbytter for Jan Gunnar Solli i Norges 1-0 seier borte mot Hviterussland i VM-kvaliken.

Temmelig nøyaktig sju år etterpå er Helsingborg-spilleren tilbake i landslagstroppen og dermed tilgjengelig for Egil Olsen foran tirsdagens viktige EM-kvalifiseringskamp mot Kypros i Larnaka.

I og med at Håvard Nordtveit soner karantene etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort på tre kamper mot Sveits, er det tynt med alternativer sentralt på midten, og dermed falt valget av erstatter på Gashi.

NØKKELSPILLER: Ardian Gashi (t.v.) har snart spilt tre fulle sesonger i Helsingborg, og er en viktig mann for Åge Hareide. Nå har også landslagsledelsen fått øynene opp for ham igjen. Foto: GRAHAM STUART / AFP PHOTO / NTB Scanpix
NØKKELSPILLER: Ardian Gashi (t.v.) har snart spilt tre fulle sesonger i Helsingborg, og er en viktig mann for Åge Hareide. Nå har også landslagsledelsen fått øynene opp for ham igjen. Foto: GRAHAM STUART / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

Midtbanemannen med ei fortid i Molde, Vålerenga, Brann og Fredrikstad har etter hvert opparbeidet seg en høy stjerne i klubblaget Helsingborg, og undertegnet en ny treårskontrakt etter seriegullet i fjor høst.

Han var likevel ikke aktuell for landslagsledelsen i forbindelse med trenings- og kampsamlingen i Thailand i vinter med den begrunnelse at han var for gammel, og at «Drillo» og Ola By Rise i stedet ville se morgendagens menn i aksjon.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media