Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gasol og Spania klare for OL-finale

Snudde til seier etter svak start.

FINALE-KLAR: De spanske europamesterne slo tilbake i siste halvdel og tok seg til OL-finalen i basketball med 67-59 over Russland fredag. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
FINALE-KLAR: De spanske europamesterne slo tilbake i siste halvdel og tok seg til OL-finalen i basketball med 67-59 over Russland fredag. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD Vis mer

De spanske europamesterne slo tilbake i siste halvdel og tok seg til OL-finalen i basketball med 67-59 over Russland fredag.

Spanjolene startet kampen svakt og lå under 20-31 etter to perioder. Men anført av Los Angeles Lakers-proffen Pau Gasol, vendte de hvitkledde kampen på imponerende vis.

Gasol ble spansk toppscorer med 16 poeng og bidro sterkt til 26-15 og 21-13 i Spanias favør de siste to periodene.

Han og lagkameratene virket nærmest som et nytt lag etter annen periode og spilte raskere og med mer intensitet i forsvar. Etter tredje periode lå lagene likt på 46-46.

José Calderon fulgte opp med 14 poeng for spanjolene, mens Sasja Kaun ble Russlands toppscorer med samme poengsum.

Spania tapte OL-finalen i 2008 for USAs «drømmelag» og endte opp med sølv. Søndag venter enten amerikanerne eller Argentina i finalen i London.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media