Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gasset 7500 høner for å få spille på Norway Cup

Spesiell sommerjobb for Norborg-gutta.

ENDELIG SEIER:  Markus Søvik Gunnarsson og Ådne Hellandsvik jubler etter å ha vunnet sin første kamp i Norway Cup. Laget deres, Norborg, har gasset høner for å tjene penger til turneringen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ENDELIG SEIER: Markus Søvik Gunnarsson og Ådne Hellandsvik jubler etter å ha vunnet sin første kamp i Norway Cup. Laget deres, Norborg, har gasset høner for å tjene penger til turneringen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): G16-laget fra Norborg IL gjorde alt for å skaffe seg penger til Norway Cup.

For å få muligheten til å dra på Norway Cup må mange lag jobbe for å tjene penger. Guttene fra Norborg IL har hatt tradisjonelle dugnadsjobber som plenklipping og bilvask for å skaffe seg penger, men de har også vært med å gasse høner.

- Vi fikk tilbudet fra en gård som trengte hjelp, og nølte ikke med å si ja, forteller Markus Søvik Gunnarsson (16) og Ådne Hellandsvik (16).

- Tilsammen gasset vi 7500 høner.

Vanesak
Guttene forteller at det var ekkelt i begynnelsen, men at de etter hvert ble fort vant til det. Jobben gikk ut på å hente hønene i bur, for så å slippe de i i en containter fylt med gass.

- Vi holdt vel på noen timer. Den første hønen hentet jeg forsiktig i buret, før jeg rolig slapp den i gasskammeret, men da fikk jeg beskjed av bonden at vi kom til å holde på til dagen etter hvis jeg skulle gjøre det så forsiktig, så etter hvert tok jeg flere høner om gangen, forteller Markus.

- Det var ekkelt i begynnelsen, men etter hvert ble det bare jobb. Det var viktig for oss å tjene penger til Norway Cup, så vi ville gjort nesten hva som helst for å komme oss hit, forteller han.

- Men det tok litt tid før vi spiste kylling igjen.

Videre i sluttspill
Laget tapte alle kampene sine i gruppespillet, men i går vant de 32-delsfinalen i b-sluttspillet mot Haramsøy/Nordøy/Lepsøy 4-2.

- Vi startet vel ikke så veldig bra, men nå som vi er i sluttspillet skal vi virkelig gi alt, sier de.

- Det var helt klart verdt å gasse høner for å være her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media