Gasskraftig Eggen for åpen flamme

MÜNCHEN (Dagbladet): - Vi må kjøre mer bil, slippe ut mer CO2 og bygge gasskraftverk, svarte Nils Arne Eggen på et tysk TV-spørsmål om hva norsk fotball kan gjøre med vinterpausen. Og så gliste han rått og sa at det ikke var ment som en statsrådsøknad til Jens Stoltenberg.

Men liksom-politikeren Eggen - som sa høflig nei til Jagland-regjeringa - er like engasjert som fotballtreneren. Han kan rett og slett ikke leve uten verken RBK eller Ap.

- Gasskraftsaken var en glimrende sak å få regjeringsmakt på. Jeg støtter Ap helt opplagt - det gjør jo alle som har vett. For å høre på argumentene fra sentrumsregjeringa er jo som å høre på en del skolestyrere. At vi som bor under en isbree ikke skal få vinne ut den gassen som er vår, men isteden sende den hit til Tyskland hvor teknologien er dårligere, og deretter kjøpe den tilbake i form av elektrisk kraft, er jo helt ute på viddene, sier RBK-treneren.

- Du kunne blitt miljøvernminister med det utgangspunktet der?

- Og overlate treneransvaret til Bratseth som har snakket og oversatt som en trener på hele pressekonferansen? Å nei du - aldri i verden!