Gasspedalen til bunns for tredjeplassen

Petter vil gamble i Rally Storbritannia.

SATSER ALT: Petter Solberg kommer til å presse gassen til bunns for å berge tredjeplassen i Rally Storbritania, selv om det sender ham i grøfta flere ganger. Foto: Alastair Grant / AP.
SATSER ALT: Petter Solberg kommer til å presse gassen til bunns for å berge tredjeplassen i Rally Storbritania, selv om det sender ham i grøfta flere ganger. Foto: Alastair Grant / AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Selv om sjansespillet sendte ham i grøfta flere ganger lørdag, vil Petter Solberg (34) gamble med å presse gasspedalen helt til bunns for å ta tredjeplassen i Rally Storbritannia søndag.

1.44 minutt skiller opp til suverene Sebastien Loeb, som styrer mot sin sjette VM-tittel på rad.

Det er for stor avstand. Også opp til toer Mikko Hirvonen, som glipper i kampen om sin første tittel, er det for stort tidsgap (30 sekunder bak Loeb).

Men spanske Daniel Sordo, stallkamerat av Loeb i Citroën, er innenfor grensen for hva som er mulig å hente inn for Solberg.

Men det vil kreve stor risiko.

- Jeg er villig til å «pushe» for å ta den tredjeplassen, og det skal gå om jeg ikke får uhell, sa Petter Solberg til NTB. Han er akkurat 24 sekunder bak Sordo.

Allerede på første fartsprøve lørdag fikk nordmannen problemer og tapte dyrebar tid.

- Vi kom til start og oppdaget at vindusviskeren ikke fungerte. Etter hvert fant vi ut at vindusviskermotoren var brent, og det var et h... å kjøre uten i striregn og gjørme. Vi tapte minst 20 sekunder på det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer