Gatekamper mellom fotballsupportere

Brasilianske og argentiske supportere.

SIKKERHET:  Argentina og Iran møtes akkurat nå i Belo Horizonte. Natt til i dag var flere hundre supportere i kamp i den samme byen. Foto: NTB Scanpix.
SIKKERHET: Argentina og Iran møtes akkurat nå i Belo Horizonte. Natt til i dag var flere hundre supportere i kamp i den samme byen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere hundre brasilianske og argentinske fotballtilhengere havnet natt til lørdag i tottene på hverandre i Belo Horizonte.

Det utviklet seg til et gateslag der utveksling av skjellsord og nidviser eskalerte til kasting av stein og flasker. Politiet avfyrte ifølge lokale medier sjokkgranater for å drive mengden fra stedet.

Det er meldt om en skadd og minst en pågrepet etter opptøyene.

Hendelsen skjedde natten før Argentina spilte mot Iran i Belo Horizonte.

Titusener av argentinere har tatt seg til Brasil i forbindelse med fotball-VM, og det har vært frykt for voldshendelser mellom brasilianere og argentinere. Inntil helgens opptøyer hadde det stort sett gått fredelig for seg.

Arrangøren meldte i helgen av sikkerhetstiltakene skjerpes på alle 12 VM-arenaer som følge av hendelser på Maracanã i Rio de Janeiro. Blant annet tvang flere hundre billettløse chilenere seg inn på pressesenteret før kampen mot Spania, i et forsøk på å ta seg inn på tribunene.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer