Gateslag i Bergen før tippeligakamp

I Bergen røk supportere fra VIF og Brann sammen før tippeligakampen i kveld. Sju er arrestert etter gatekampene.

Full slåsskamp utenfor en pub i Bergen sentrum var opptakten til kveldens kamp på Brann stadion mellom Brann og VIF.

TV2-nyhetene melder om at politiet rykket ut med hunder og alt tilgjengelig mannskap etter at et slagsmål startet i sentrum av byen.

Vaktleder Terje Herland ved Bergen politidistrikt sier til TV2-nyhetene at én Brann-supporter og seks VIF-tilhengere er pågrepet i forbindelse med fotballkampen og slåsskampen på torget i Bergen.

Ifølge vaktsjef Bernt Alnæs var rundt 20 personer involvert i en i en episode da Vålerenga-supporterne skulle bevege seg opp mot stadion-området.

- Noe neseblod er rapportert, men ellers er det ingen som er meldt skadet, meldte Alnæs, ifølge NTB før kampen. Alnæs bekrefter at en politimann ble sparket i kroppen da han arresterte en av bråkmakerne.

-Men vi har ikke fått melding om at han skal være skadet, sier Alnæs.

Daglig leder Anders Krystad i VIF karakteriserer slagsmålet i Bergen sentrum som et sammentreff mellom «de røde» og «de blå». - VIF-supporterne var ikke fornøyd med at Brann-tilhengerne stilte opp utenfor puben og ventet, sier Krystad til TV2-nyhetene. - Slike oppgjør skjer gang på gang, og det blir en spiral der noen hele tiden skal ta igjen eller hevne seg. Det var få VIF-supportere i Bergen i dag, og Brann-tilhengerne følte seg nok store og sterke. Nå er det samfunnets jobb å gjøre noe i forhold til denne typen bråk, for dette må vi få satt en stopper for.

VIF-supporterne hevder ifølge TV2 at det var Brann-supportere som først angrep dem før kampen da de kom ut fra puben.

På forhånd hadde en nynazistisk gruppering som kaller seg Vålerenga-casuals på sine egne Internettsider varslet at de skal ta turen til Bergen for å lage bråk under kveldens Tippeliga-oppgjør mellom Brann og Vålerenga.

Det er imidlertid ikke rapportert om bråk inne på stadion i forbindelse med selve fotballkampen, og VIF-supporterne ble holdt tilbake til Brann-tilhengerne hadde forlatt området etter kampen.