Gatlin buet ut av publikum etter supertid på 100 meter: - Det er helt ulogisk

Mener folk må legge dopinghistorien hans bak seg.

FAVORITT TIL VM-GULLET: Justin gatlin må, til tross for at Usain Bolt også stiller i Beijing, finne seg i å være den aller største favoritten til 100 metergullet. Det er ikke publikum i Kina så glade for. Foto: Xinhua/Sipa/ NTB Scanpix
FAVORITT TIL VM-GULLET: Justin gatlin må, til tross for at Usain Bolt også stiller i Beijing, finne seg i å være den aller største favoritten til 100 metergullet. Det er ikke publikum i Kina så glade for. Foto: Xinhua/Sipa/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I formiddag var verdens raskeste menn ute av startblokkene under friidretts-VM i Beijing.

Forsøkene på 100 meteren gikk oppskriftsmessig nok for seg, der alle de store favorittene tok seg greit videre fra forsøkene. Det mest oppsiktsvekkende var kanskje at åtte mann løp inn på tider under ti blank, noe som ifølge NTB aldri tidligere har skjedd i et internasjonalt mesterskap.

Når vi vet hvor mye doping det har vært på denne distansen tidligere, og at flere av de største favorittene i årets VM tidligere er dopingsyndere, er det kanskje ikke så rart at det kinesiske friidrettspublikummet svarte Justin Gatlins bestetid på 9.83 med buing.

Gatlin er tatt for doping to ganger, og var utestengt i fire år mellom 2006 og 2010.

Ifølge svenske Expressen ble Gatlin buet både før, under, men spesielt etter forsøket sitt, og overfor Sveriges Televisjon, blåste han ut frustrasjonen sin.

Overfor SVT mener Gatlin at dopingen er et tilbakelagt kapittel, og at han ikke lenger drar fordeler av den lenger.

- Nei. Som jeg har sagt, etter alt jeghar vært gjennom tenker jeg ikke en gang på det. Det er fullstendig ulogisk, sier han, og kommer med følgende oppfordring til verdens friidrettspublikum før fortsettelsen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.