OVERLEGEN: Justin Gatlin knuste konkurrentene på 100-meteren i Monaco i går kveld. Foto: AP / Claude Paris / NTB Scanpix
OVERLEGEN: Justin Gatlin knuste konkurrentene på 100-meteren i Monaco i går kveld. Foto: AP / Claude Paris / NTB ScanpixVis mer

Gatlin herjer videre i Bolts skadefravær

Overlegen i Monaco.

Justin Gatlin løp fredag inn til en ny seier på 100 meter. Amerikaneren skal gjøre alt han kan for å beholde den gode formen til VM i Beijing.

Gatlin har satt personlig rekord på 100 meter i år med 9,74. Under greie forhold i Monaco løp han på sterke 9,78. Det ga suveren seier foran Tyson Gay. Den gode formen har gjort Gatlin suveren på løpebanen denne sesongen. Nå ser han fram til VM i Beijing.

- Planen min er å være klar for hvem som helst i Beijing og være rask nok til å fortsette min dominans dette året, sa Gatlin etter løpet.

Bolt usikker Usain Bolt har vært ledende på 100 og 200 meter de siste sesongene. I år har jamaicaneren slitt med skader og form. Det gjør Gatlin til favoritt i en alder av 33 år. Sist han tok VM-gull var i 2005, så kom dopingsakene mot han.

I VM blir det flere enn ett løp på et kort antall dager. Han skal både løpe 100- og 200 meter, i tillegg til stafett. I de individuelle øvelsene må han gjennom både kvalifisering og semifinaler før en eventuell finale.

Gatlin stoler på at trener Dennis Mitchell vil legge opp et program som gjør at han bevarer formen.

- Jeg lar treneren min ta seg av hva vi skal jobbe med i den neste måneden mot VM, sa Gatlin.

Florida Forberedelsene gjør han i Florida i Orlando, før det amerikanske laget skal på en treningsleir i Japan rett før mesterskap. Alle løpene i år skal ses gjennom og analyseres før Beijing.

- Jeg vil studere alle løpene mine, inkludert dette. Men han vil forberede meg for de store mengdene løp som venter i Beijing, sa Gatlin.

(NTB)