Gatlin og Gay med skremmeskudd til Bolt

Klokket inn til sterke tider i det amerikanske OL-uttaket.

SKREMMESKUDD: Justin Gatlin løp inn til 9,80 og vant det amerikanske OL-uttaket foran Tyson Gay, som klokket inn på 9,86. Foto: REUTERS/Mike Blake/NTB scanpix
SKREMMESKUDD: Justin Gatlin løp inn til 9,80 og vant det amerikanske OL-uttaket foran Tyson Gay, som klokket inn på 9,86. Foto: REUTERS/Mike Blake/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Justin Gatlin og Tyson Gay leverte begge sterke tider på 100 meter under det amerikanske uttaksstevnet om OL-plasser søndag.

Gatlin vant 100-meteren på 9,80 (personlig rekord), mens Gay ble toer med 9,86. Verdensrekordholder Usain Bolt har de to beste tidene i år med 9,76 (Roma) og 9,79 (Bislett). Det går mot en heftig finale under sommerlekene i London.

- Det er fortsatt mer å gå på. Jeg er fornøyd med tiden, sa Gatlin etter sin raske 100 meter i Eugene søndag.

Han tok OL-gull i 2004, men var utestengt for dopingmisbruk og fikk aldri forsvare tittelen i Beijing fire år senere. Nå håper han å utfordre Bolt i London.

- Jeg kom ikke tilbake til idretten for å være fornøyd over andre- eller tredjeplasser, sier Gatlin.

Tidligere verdensmester Gay er kommet tilbake etter hofteoperasjonen i fjor. Hans 9,86 er den sjuende raskeste tiden i verden denne sesongen.

- Jeg må bare fortsette å ta vare på kroppen og holde meg frisk. Det er det viktigste. En rekke av guttene er i godt slag og løper på sterke tider. Jeg tror det blir tøft (i London), men jeg reiser for å kjempe med dem, sier Gay.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer