Gatlin og Gay med skremmeskudd til Bolt

Klokket inn til sterke tider i det amerikanske OL-uttaket.

SKREMMESKUDD: Justin Gatlin løp inn til 9,80 og vant det amerikanske OL-uttaket foran Tyson Gay, som klokket inn på 9,86. Foto: REUTERS/Mike Blake/NTB scanpix
SKREMMESKUDD: Justin Gatlin løp inn til 9,80 og vant det amerikanske OL-uttaket foran Tyson Gay, som klokket inn på 9,86. Foto: REUTERS/Mike Blake/NTB scanpixVis mer

Justin Gatlin og Tyson Gay leverte begge sterke tider på 100 meter under det amerikanske uttaksstevnet om OL-plasser søndag.

Gatlin vant 100-meteren på 9,80 (personlig rekord), mens Gay ble toer med 9,86. Verdensrekordholder Usain Bolt har de to beste tidene i år med 9,76 (Roma) og 9,79 (Bislett). Det går mot en heftig finale under sommerlekene i London.

- Det er fortsatt mer å gå på. Jeg er fornøyd med tiden, sa Gatlin etter sin raske 100 meter i Eugene søndag.

Han tok OL-gull i 2004, men var utestengt for dopingmisbruk og fikk aldri forsvare tittelen i Beijing fire år senere. Nå håper han å utfordre Bolt i London.

- Jeg kom ikke tilbake til idretten for å være fornøyd over andre- eller tredjeplasser, sier Gatlin.

Tidligere verdensmester Gay er kommet tilbake etter hofteoperasjonen i fjor. Hans 9,86 er den sjuende raskeste tiden i verden denne sesongen.

- Jeg må bare fortsette å ta vare på kroppen og holde meg frisk. Det er det viktigste. En rekke av guttene er i godt slag og løper på sterke tider. Jeg tror det blir tøft (i London), men jeg reiser for å kjempe med dem, sier Gay.

(NTB)