Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gatlin smurt inn med testosteron-krem

Trener skylder på massør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Justin Gatlins positive dopingprøve ble i går tilskrevet sabotasje mot verdensrekordholderen. Trener Trevor Graham er mer konkret i dag, skriver Washington Post.

Amerikaneren skal ha fått i seg steroider etter å blitt knadd av en hevngjerrig massør.

Ifølge treneren overrasket han massøren som raskte gjemte unna ei hvit krukke i lomma. Det skjedde like før løpet 22. april der sprinteren avla prøven.

- Vi vet hvilken person som har gjort dette. Justin er helt knust, jeg også. Vi er ekstremt opprørt nå. Vi må bare prøve å bevise hans uskyld, og håpe på at denne personen har guts nok til å innrømme at han gjorde det, sier Graham.

Dopingprøven, både A- og B-testen, viste små mengder av syntetisk testosteron. Slikt sett går det ikke an å skylde på naturlig høye verdier.

Fordi Gatlin testet positivt som student i 2001 risikerer sprinteren en livstidsutestengelse. Han kan også miste sin v-rekord, men ikke de tre medaljene fra Aten-OL.

Massøren som beskyldes for sabotasje nekter, og Gatlin-advokat Cameron Myler sier Graham uttaler seg uten godkjennelse fra sprinteren.

Treneren er også ille ute, siden Gatlin ikke er den første av sprinterne hans som er blitt dopingtatt.

VERDENS RASKESTE MANN: Justin Gatlin kan bli utestengt på livstid, og håper på at massøren med testosteronkremen innrømmer all skyld. Foto: Scanpix/Reuters
VERDENS RASKESTE MANN: Justin Gatlin kan bli utestengt på livstid, og håper på at massøren med testosteronkremen innrømmer all skyld. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Husk at Trevor Graham etterforskes av en storjury fordi et overraskende høyt antall av hans utøvere er blitt funnet skyldig, sier Wada-sjef Dick Pound.