Gatlin utestengt i åtte år

Mister verdensrekorden.

Den dopingtatte sprinteren Justin Gatlin aksepterer å bli utestengt fra idretten i hele åtte år. Det betyr i praksis at karrieren hans er over.

Sprinterer unngår imidlertid en utestengelse på livstid, som han hadde risikert hvis han hadde valgt å gå rettens vei. Samtidig sier han fra seg verdensrekorden på 9,77 fra mai i år.

– Istedenfor å kaste bort en masse ressurser på forsøke å skape røyk der det ikke fins noen, har han anerkjent gyldigheten til den positive prøven, sier generalsekretær i Usada, Travis Tygart.

For 24 år gamle Gatlin vil en utestengelse på åtte år i praksis bety at han kan legge konkurranseskoene på hylla for godt. Siden han tidligere har vært utestengt én gang for bruk av ulovlige midler da han var utøver på collegenivå, risikerte han etter internasjonale regler å bli utestengt resten av livet hvis han hadde tapt en rettsprosess. Derfor har han trolig sett seg tjent med å godta utestengelsen på åtte år.

Gatlin testet positivt på for høye mengder testosteron i april i år. Avtalen med det amerikanske antidopingbyrået Usada innebærer at han kan gå til retten for å få redusert lengden på utestengelsen, men han har ingen ankemuligheter over resultatet av dopingprøven. Den er og blir positiv.

– Han erkjenner sitt ansvar, og har godtatt å ikke reise tekniske problemstillinger eller meningsløse argumenter, sier Tygart.

(ANB-AP)

UTE I ÅTTE ÅR: Justin Gatlin (24) aksepterer å bli utestengt i åtte år for doping.