Gatlin vurderer amerikansk fotball

Dopingdøpt sprinter.

 Den dopingsuspenderte sprinteren Justin Gatlin vurderer en karriere innen amerikansk fotball.

Regjerende olympisk mester på 100 meter Justin Gatlin testet positivt på testosteron etter et stevne i Kansas i april, og mens saken hans behandles ser Gatlin på mulighetene for å fortsette sin idrettskarriere i sporten han var aktiv i fram til han var tenåring.

Den siste uken trente han med NFL-laget Arizona Cardinals, og han har tidligere vært med blant andre Houston Texans.

- Han har deltatt på treninger med mange NFL-lag den siste måneden, bekrefter Texans-trener Gary Kubiak overfor avisen Houston Chronicle.

Gatlin risikerer å bli utestengt fra friidrettssirkuset i opp til åtte år hvis voldgiftsretten finner ham skyldig i juks, derfor vil Gatlin trolig fortsette jakten på en jobb som mottaker i NFL.

Men NFL-analytiker Gil Brandt er ikke sikker på at Gatlin kan klore til seg en kontrakt til tross for at han er kjapp til beins.

- Vi har mange gutter som løper 40 yards (36,5 meter) på rundt 4,4 sekunder, sier den tidligere Dallas Cowboys-presidenten.

Også britiske Dwain Chambers vurderer en karriere innen amerikansk fotball. Han gjorde comeback denne sesongen etter to års utestengelse for THG-bruk, men må betale tilbake alle prispengene han vant på ulovlig vis, og det koster mer enn en han tjener på sprint.

SLO REKORDER: Justin Gatlin var en imponerende 100-meterløper før han ble dopingtatt. Nå vurderer han amerikansk fotball. Foto: FADI ALASSAAD/REUTERS/SCANPIX
SLO REKORDER: Justin Gatlin var en imponerende 100-meterløper før han ble dopingtatt. Nå vurderer han amerikansk fotball. Foto: FADI ALASSAAD/REUTERS/SCANPIX Vis mer

(NTB)