UPOPULÆR: Justin Gatlin vant 100 meter finalen i London. Den tidligere dopingdømte amerikaneren er en lite populær mann. Foto: Leonore Schick / AP Photo
UPOPULÆR: Justin Gatlin vant 100 meter finalen i London. Den tidligere dopingdømte amerikaneren er en lite populær mann. Foto: Leonore Schick / AP PhotoVis mer

Friidretts-VM, London:

Gatlins agent langer ut mot IAAF-presidenten: - Det er inhumant

IAAF-president Sebastian Coe får så hatten passer av Justin Gatlins agent. Agenten kaller behandlingen av verdensmesteren for «umenneskelig».

Friidrettslegenden Coe, nå president i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), uttalte lørdag at tidligere dopingdømte Justin Gatlins triumf på 100-meterfinalen i London-VM «ikke var det perfekte utfallet».

Dette reagerer Gatlin-agent Renaldo Nehemiah sterkt på.

- Det var fornærmende av Lord Coe. Jeg støtter ikke dopingbruk, men Justin Gatlin er ferdig med straffen sin. Det må Coe huske på. Gatlin følger reglene, noe som gjorde at IAAF lot ham konkurrere igjen. Det er ikke rettferdig at han beskrives som den store, stygge ulven, sier Nehemiah til BBC.

Nehemiah, som vant Superbowl med San Francisco 49ers i 1984, er svært skuffet over Coe.

- Det (framstillingen av Gatlin) er inhumant. Det er ikke i god sportsånd, legger agenten til.

Gatlin slo blant andre Usain Bolt i finalen lørdag. Den jamaicanske legenden løp sitt siste individuelle løp. Skuffelsen blant fansen var til å ta og føle på da det «bare» ble bronse til Bolt. Samtidig måtte Gatlin tåle voldsom pipekonsert. Amerikaneren ble tatt for doping i 2001 og 2006.

(NTB)