Gattuso gir seg som Milan-trener

- Det var ikke enkelt å skulle forlate Milan.

FERDIG: Gennaro Gattuso sier i et avisintervju at han er ferdig som trener for den italienske fotballstorheten Milan. Foto: Jonathan Moscrop/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
FERDIG: Gennaro Gattuso sier i et avisintervju at han er ferdig som trener for den italienske fotballstorheten Milan. Foto: Jonathan Moscrop/Sportimage via PA Images/NTB ScanpixVis mer

Gennaro Gattuso sier i et avisintervju at han er ferdig som trener for den italienske fotballstorheten Milan.

Milan slo SPAL 3-2 i siste serierunde i Serie A søndag, men nådde likevel ikke målet om mesterligaspill neste sesong. Til slutt ble det femteplass på tabellen og spill i europaligaen i stedet.

Nå skal det være store mannskapsmessige endringer på gang i storklubben fra den italienske motehovedstaden. I et intervju med avisen La Republica bekrefter trener Gattuso at han gir seg som trener.

- Det var ikke enkelt å skulle forlate Milan. Men det var en avgjørelse jeg måtte ta, sier han.

- Det var ikke ett spesielt øyeblikk der avgjørelsen ble tatt. Den kom etter 18 måneder som trener for et lag som i mine øyne aldri vil kunne måle seg med andre lag, tilføyer den tidligere midtbanekjempen.

Milan har selv ikke offisielt bekreftet Gattusos avgang, men en kunngjøring skal være ventet senere tirsdag.

Det er sjette år på rad at Milan ikke klarer å kvalifisere seg for spill i mesterligaen. Klubbens sportsdirektør Leonardo skal ifølge avisrapporter allerede ha forlatt sin jobb etter et møte med klubbdirektør Ivan Gazidis.

Gennaro Gattuso spilte selv fra Milan i perioden 1999 til 2012. Han bidro til at klubben vant to ligatitler og to av klubbens i alt sju europeiske trofeer.

I 2006 ble han verdensmester med Italia.

Milan ansatte Gattuso som trener i klubbens ungdomsavdeling i mai 2017. I november samme år ble han forfremmet til a-lagstrener som erstatter for Vincenzo Montella.