Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gattusos hode vil mer enn beina er i stand til

Erik Thorstvedt og Steinar Nilsen heiet på hvert sitt lag i går kveld.

FRUSTRERT: Milan-kaptein Gennaro Gattuso har alltid vært en hissigpropp, men som oftest har engasjementet blitt kanalisert gjennom utrettelig jobbing på midtbanen.Foto: SCANPIX/AFP/OLIVIER MORIN
FRUSTRERT: Milan-kaptein Gennaro Gattuso har alltid vært en hissigpropp, men som oftest har engasjementet blitt kanalisert gjennom utrettelig jobbing på midtbanen.Foto: SCANPIX/AFP/OLIVIER MORIN Vis mer

(Dagbladet): Milan - Tottenham 0-1.

- Som Spurs-fan er jeg vant med at ting går i dass, sa Erik Thorstvedt til Dagbladet i går, med Tottenham-fansens iboende skepsis i stemmen da han skulle vurdere mulighetene mot Milan.

Etter 1-0-seieren på San Siro er det ikke lenger noen grunn til pessimisme.

- Tottenham var rett og slett strålende. Det er kanskje på tide at vi lærer at Spurs faktisk er veldig gode i år, sier Thorstvedt dagen derpå.

- De er på mange måter Champions Leagues svar på Blackpool. De satser alt offensivt uten frykt, og lykkes godt med det, sier han.

Synd for Milan
Likevel er det de milde voldsscenene i andre omgang og etter kampen som er tirsdagens store samtaleemne i forbindelse med oppgjøret i Milano.

Vedran Corluka mente Mathieu Flamini heller fortjente fengsel enn det røde korte han slapp etter den stygge taklingen som hindret ham i å fortsette spillet, mens Gennaro Gattuso løp rundt som en virvelvind på jakt etter bråk både underveis og etter kampen.

Uefa bekrefter også i dag at det er åpnet disiplinærsak mot Milan-kaptein Gattuso.

IMPONERT: Erik Thorstvedt mener det er på tide å innse at Tottenham faktisk er ganske gode.Foto: Morten Holm / Scanpix
IMPONERT: Erik Thorstvedt mener det er på tide å innse at Tottenham faktisk er ganske gode.Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

- Flaminis takling er klart rødt kort. Det er kanskje ikke så lett å se der og da, men i etterkant er det helt tydelig at det er en forferdelig takling. Som tidligere Arsenal-spiller kommer han til å få høre det i returoppgjøret, jeg er nesten litt spent på om han kommer utpå der, sier Erik Thorstvedt til Dagbladet.

- Gattuso og Joe Jordan, han skal vel nærmest ha et rødt kort allerede for det han gjør i andre omgang, da han dytter Jordan unna, sier han.

Thorstvedt mener det er synd for Milan at de etterlater seg et inntrykk som det de gjorde i går.

- For Milan var det en dårlig kveld. Ikke bare taper de, men de spiller svakt. Og når du da i tillegg får alle mot deg på den måten som de gjorde, da er det negativt for en klubb som vanligvis står for så mange gode ting og har en så rik historie, mener Thorstvedt.

Hodet andre steder
Tidligere Milan-spiller Steinar Nilsen er enig i at flere av Milan-spillerne mistet hodet i går kveld.

- Det er mye som står på spill, og det er en del testosteron som koker over, sier Nilsen til Dagbladet.

- Flaminis takling er forferdelig stygg. Og Gattuso, i andre omgang ser det ut til at han er opptatt av helt andre ting enn å spille fotball. Det kan kanskje være et uttrykk for frustrasjon, det virker som om hodet vil litt mer enn beina henger med på til tider, sier han.

Nilsen mener tapet for Tottenham var kjedelig, men langt fra noe sjokk.

OPTIMIST: Steinar Nilsen tror fortsatt på Milan-avansement.
Foto: Arthur Arnesen
OPTIMIST: Steinar Nilsen tror fortsatt på Milan-avansement. Foto: Arthur Arnesen Vis mer

- Tottenham har vært ekstremt bra i det siste, og selv om også Milan har vært det, så har de sine svakheter. Det handler om kontinuitet i førsteelleveren, og det har ikke vært gunstig at Milan har måttet skifte så mye på den, sier han.

- I starten virket Milan litt usikre på hvordan Spurs ville opptre, de var nok forberedt på at de skulle gå rett i strupen på dem sånn de hadde varslet, men de svarte ikke bra på det. Milan var dårlige, rett og slett, mener Nilsen.

Likevel vil han ikke avskrive italienerne før returmøtet på White Hart Lane.

- Italienske lag er ofte best med kniven på strupen, og Milan har kvalitetsspillere med egenskaper som kan avgjøre på egen hånd i en sånn type match. Men Harry Redknapp er en smart manager, og vil nok ikke la Milan ha ballen i to omganger. Tottenham bør helst ha en goal de også, og det kan åpne opp. Jeg tror nok håpet for Milan-avansement lever, sier Steinar Nilsen.

Mindre slåssing
Avskrive Milan vil selvfølgelig ikke Erik Thorstvedt gjøre heller, men han ble imponert av Tottenham i kampen i går

- Milan ble jo bare stående og se på den første halvtimen, mens Spurs fikk spille ball. I tillegg var flere spillere strålende, Gomes gjorde et par «outstanding» redninger, Sandro var veldig god, Van der Vaart er viktig, mens Michael Dawson spiller fantastisk gjennom hele kampen, sier Thorstvedt.

- Samtidig viser det seg at lagene i Europa sliter med Peter Crouch uansett, bare tilstedeværelsen hans i feltet er en utfordring, det gir Tottenham en ekstra dimensjon. Milan-spillerne ble nok ganske grinete da det var nettopp Crouch som scoret, og med beina, den lange erke-engelske typen, humrer den tidligere Spurs-målvakten.

Nå håper Thorstvedt på en like oppløftende returkamp på White Hart Lane.

IRRITERENDE: Thorstvedt tror det irriterte italienerne at det var Peter Crouch som scoret - og i tillegg med beina.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Bianchi
IRRITERENDE: Thorstvedt tror det irriterte italienerne at det var Peter Crouch som scoret - og i tillegg med beina.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Bianchi Vis mer

- Jeg ble overrasket over hvor svake Milan var, at det ikke tok mer tak i det fra start. Angrepsmessig var de ekstremt tamme med de navnene de har. Men med tanke på hvordan den italienske mentaliteten er, er det åpenbart at det fortsatt er mye å spille for. Med Gareth Bale tilbake og Luka Modric fra start kan det bli en strålende kveld. Vi husker jo kampen mot Inter før jul, sier han.

Og som Steinar Nilsen sier det:

- Vi får håpe det blir mindre slåssing i den kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling