Eliteserien

Gauseth fortviler: - Man blir rasende

Søndag spiller Mjøndalen det som blir en skjebnekamp mot Start. Christian Gauseth mener de ikke hadde trengt å være i den situasjonen de er i, og uttrykker sin fortvilelse overfor norske dommere denne sesongen.

BUNNDRAMA: Christian Gauseth er spent før søndagens kamp mot Start. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
BUNNDRAMA: Christian Gauseth er spent før søndagens kamp mot Start. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer
Publisert
  • Mjøndalen - Start kl. 17:00

- Det er en kamp vi ganske enkelt må vinne, sier Christian Gauseth til Dagbladet før kveldens skjebnekamp mot Start.

Også denne sesongen blir det et nervepirrende bunndrama i Eliteserien. Aalesund har allerede rykket ned, og som det ser ut nå, er det tre lag som kjemper om å unngå den siste direkte nedrykksplassen. I tillegg til Start og Mjøndalen, sliter også Strømsgodset i bunnen.

Slik ser bunnen i Eliteserien ut:

Fire nederste lagene i Eliteserien:

Start: 26 poeng

Strømsgodset: 24 poeng (én kamp mindre spilt)

Mjøndalen: 21 poeng

Aalesund: 11 poeng

Start har virkelig funnet formen de siste kampene, og har tatt sju poeng på sine fire siste kamper. Mjøndalen står på sin side med ett poeng på sine siste fire. Gauseth mener likevel at laget sitt også er inne i en god periode, men har hatt uflaks.

- Vi har hatt to gode kamper nå mot Stabæk og Haugesund, så vi er i ganske god form vi også. Men vi har mange nøkkelspillere ute nå mot Start, sier Gauseth og nevner spillere som Sondre Liseth, Sosha Makani og Stian Aasmundsen. Alle er ute grunnet karantene.

- Likevel har jeg tro på at vi skal vinne. Jeg tror det blir mye høye skuldrer og mye klareringsspill. Avgjøres på en dødball, sier moldenseren.

IMPONERT: - Christian Gauseth var meget imponert over «Nødlandslagets» innsats mot Østerrike. Vis mer

- Føler oss snytt

Gauseth påstår at de ikke hadde trengt å være i den situasjonen de er i nå. Mjøndalen-spilleren sier de har tapt opp mot 15 poeng på grunn av feilaktige dommeravgjørelser denne sesongen.

Sist mot Haugesund mener mange at Mjøndalen ble bortdømt i to nøkkelsituasjoner. Hendelsene gjorde at både Sondre Liseth, som ifølge Gauseth har vært Mjøndalens beste spiller den siste tiden, og Sosha Makani, må stå over den viktige kampen mot Start grunnet karantene.

- Vi følte oss nok en gang snytt, sier Gauseth og mener standarden på dømmingen ikke har vært god nok i år.

- Jeg lurer jo hva slags faglig oppfølgning det er på dommerne og hvilke konsekvenser det gir for å dømme dårlig. Hvis vi spiller dårlig får ikke vi spille mange kamper, påpeker Gauseth.

- Man blir rasende. Det er jobber og karrierer det er snakk om, fortviler den tidligere Molde og Bryne-spilleren og refererer til konsekvensene ved et eventuelt nedrykk.

- Det blir vår jobb å kanalisere det raseriet og bruke det på rett måte i kampen på søndag.

Blir med etter sesongen

Men på søndag ligger alt fokuset på Start og tre poeng for Mjøndalen og Gauseth.

Den allsidige spilleren har vært sentral for bruntrøyene i viktig kamper tidligere. Gauseth sier før kampen mot Start at han kommer til å fortsette én sesong til, uavhengig om det blir nedrykk eller ikke. Tidligere i vinter sa han følgende til Dagbladet.

- Jeg spiller ett år til. Det er såpass mange som vil at jeg skal gi meg, som irriterer seg over meg. Jeg hadde egentlig tenkt å gi meg, men så tenkte jeg på dem, og tar ett år til, forklarer han, men maska holder bare noen sekunder før han fortsetter:

- Det er mest fleip, men det er en liten faktor i det. Når du er 36 år sier kroppen fra at det begynner å holde. Men det er artig, jeg er i rett klubb, en klubb som er på vei steder. Får vi til denne høsten som vi tror, blir det et annerledes 2021, påpeker veteranen.

Mjøndalen har et tøft kampprogram igjen. Etter Start-kampen, møter de Rosenborg (borte) og Aalesund (hjemme) i sine to siste kamper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer