Uavgjort mellom Sarpsborg og Mjøndalen

Gauseth-scoring ikke nok

Sarpsborg 08 spilte sin fjerde 1-1-kamp for sesongen av fem mulige da Mjøndalen fikk med seg ett poeng hjem fra Sarpsborg.

JUBEL: Mjøndalens kaptein Christian Gauseth gratuleres av sine lagkamerater etter å ha scoret 1-0 til Mjøndalen i kampen mellom Sarpsborg 08 - Mjøndalen
Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
JUBEL: Mjøndalens kaptein Christian Gauseth gratuleres av sine lagkamerater etter å ha scoret 1-0 til Mjøndalen i kampen mellom Sarpsborg 08 - Mjøndalen Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpixVis mer

Sarpsborg-trener Geir Bakke advarte mot å ta for lett på nyopprykkede Mjøndalen, som etter seieren mot Strømsgodset har begynt å sanke poeng.

- Jeg har alltid hatt respekt for Mjøndalen. Sist de gikk ned hadde de rett og slett et keeperproblem, men spillemessig og antall sjanser de skaper, syns jeg de har hatt et godt lag i mange, mange år. Nå er de oppe igjen og har et bedre lag enn noensinne. De valset over Godset før pause borte sist. Vi har respekt, men vi er ikke redd noen, sa Geir Bakke til Sarpsborgs hjemmeside før dagens kamp.

Bakke fikk rett, men det syntes ikke som om spillerne helt hadde fått med seg beskjeden.

Christian Gauseth sendte gjestene i føringen etter 17 minutter. Bruntrøyene har vært giftige på dødballer så langt i sesongen og har scoret fem av sine åtte mål på faste situasjoner.

Nå klarte Sarpsborg-forsvaret å stanse et langt Mjøndalen-innkast, men returen havnet ute i farlig posisjon. Et skudd fra Tonny Brochmann ble til en pasning som havnet hos Gauseth i god posisjon. Han nettet sikkert i hjørnet bak Sarpsborgs Aleksandr Vasjutin.

Geir Bakkes mannskap hadde ballen mye, men laget klarte ikke å utnytte det spillemessige overtaket i 1. omgang.

- Vi må bli mer eksplosive, sa Bakke til Eurosport før lagene kom ut på banen etter pausen. Hans tale i garderoben ble tydeligvis hørt.

Ti minutter etter pause utnyttet Sarpsborg en dødball på effektivt vis. Nicolai Næss gjorde det enkelt da han banket et frispark fra 30 meter forbi både mur og MIF-målvakt Julian Rekdahl Faye Lund til 1-1.

Etter hvert satte det kraftige regnværet også sitt preg på kampen. Det ble mer jevnspilt, men ingen av lagene klarte å skape de helt store sjansene.

Hjemmelaget var gode på to tredeler av banen, men manglet betydelig trykk og kraft helt på topp. Mot slutten måtte Sarpsborg-kaptein Joachin Thomassen kaste inn håndkleet. Han ble hjulpet av banen med det som kunne minne om en strekk.