Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Christian Gauseths fikk tyn etter dommertiraden

Gauseth skuffet over kompisens kraftsalve

Mjøndalen-kapteinen fikk hard medfart fra egne kolleger i Eurosport etter at han mistet det under et pauseintervju i går.

SKUFFET: Christian Gauseth er skuffet over at Eurosport-ekspertene reagerte på den måten de gjorde etter situasjonen i pausen mot Molde i går. Foto: NTB/Scanpix
SKUFFET: Christian Gauseth er skuffet over at Eurosport-ekspertene reagerte på den måten de gjorde etter situasjonen i pausen mot Molde i går. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

I går kveld slo serieleder Molde Mjøndalen 3-1 på Consto Arena. Men både i pausen og etter kampslutt var det derimot ikke resultatet som var snakkisen. I pauseintervjuet med Eurosport svartnet det nemlig for Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth.

Spørsmålet som fikk 35-åringen til å tenne på alle plugger var en handssituasjon som involverte Moldes Vegard Forren inne i MFKs 16-meter. Ballen traff hånda til Molde-spilleren, og Gauseth mente at de var snytt for et soleklart straffespark.

- Det er så jævlig klart. Det er faen meg bare en mann utpå der som ikke ser det. Det er helt utrolig, for det skjer gang etter gang mot små klubber. Jeg er faen meg så drittlei at det er ikke mulig, raste Gauseth, før han smelte til reklameplakaten med knyttneven så den veltet før han forlot intervjuet.

I Eurosports «Fotballrunden» diskuterte ekspertene Kjetil Rekdal, Bernt Hulsker og Bengt Eriksen moldenserens utbrudd. Der fikk Eurosport-kollegaen hard medfart.

- Han er en kaptein som i det tilfellet mister det helt. Det virker litt kalkulert og innstudert. Jeg skjønner at han er frustrert, men han er tross alt kaptein for en klubb, og sånn som han opptrer der er ikke bra i det hele tatt, sa Kjetil Rekdal i TV-sofaen i Eurosports studio.

- Dritt lei

Bengt Eriksen fulgte opp med følgende salve:

- Jeg vil gjerne se til dels utsøkte pasninger fra Gauseth, men jeg er dritt lei av å høre på dramakongen Gauseth. Det er vi ferdige med for lengst.

Den tredje og siste eksperten, Bernt Hulsker, hengte seg også på.

- Jeg er selvfølgelig helt enig med kollegene mine. Det er innstudert, og vi kjenner Christian så godt. Nå ser vi at han fikk litt fronting på VG igjen. Da er han happy. Kanskje vi ikke skulle pratet om dette, for det gjør at han får mer vann på mølla, konkluderte Hulsker.

Mange stusset nok over den harde kritikken, ettersom Gauseth selv er en del av kanalen og i fjor var Eliteserie-ekspert.

- Fotball er livet mitt

Reaksjonene i studium, og spesielt meldinga fra Bernt Hulsker, skuffer Gauseth. Samtidig skjønner han at folk lurer.

- Jeg er skuffet over alle tre, men mest skuffet over Bernt. Han er en god venn og kjenner meg. Han vet hva fotball betyr for meg. Likevel skjønner jeg at situasjonen er sammensatt med tanke på at jeg var ekspert i fjor. Jeg kan ikke gjøre meg til et offer, sier Gauseth til Dagbladet.

Han synes det er dumt at det snakkes om at intervjuet var «påtatt».

- Fotball er det viktigste i livet mitt. Det viktigste for meg er å få til noe med Mjøndalen. Alt annet har jeg røret vekk og rotet bort. Jeg synes det er dumt at folk alltid spør «mener du dette» når jeg sier noe. Folk snakker også om det er tilgjort, men det er det ikke, forsikrer 35-åringen.

- Jeg skulle heller likt at det var en diskusjon om at dette skjer gang på gang, og når det eventuelt skjedde sist. Vi hadde en annen episode med Olivier Occéan mot Lillestrøm. Da skulle vi hatt straffe og de rødt kort da han var helt alene gjennom. Jeg registrerer hva de sier, men skulle heller hatt en diskusjon om det.

- Mange mener det samme

Under pauseintervjuet snakket Gauseth om at tvilsomme avgjørelser alltid går mot små klubber som Mjøndalen. Overfor Dagbladet utdyper han kommentaren.

- Jeg kjenner mange spillere i Eliteserien, og det er flere enn meg som mener det. Det er kanskje enklere å dømme straffe til RBK enn Mjøndalen. Eller Molde i dette tilfellet. Det blir mindre styr. Når man har mange kjente spillere, er det kanskje lettere å la dem komme tvilen til gode.

- Selv om vi har noen fantastiske tilskuere på Consto Arena er det nok større trøkk andre steder, og det kan spille inn, sier den tidligere Molde, Bryne og Alta-spilleren.

TIl tross for at han var mye uenig med dommeren under kampen, er Gauseth glad for at Espen Eskås valgte å stille opp og forklare seg.

- Jeg synes det var veldig flott av Eskås å stille opp på TV etterpå. Der kommer han til samme konklusjon som oss. Det hjelper ikke mye, men det hjelper litt, sier Gauseth.

- Ikke Eliteserie-ekspert

Fungerende sportsdirektør i Eurosport, Morten Johannessen, understreker overfor Dagbladet at de ikke frykter en rolleblanding på Mjøndalen-kapteinen. Han mener det er uproblematisk at ekspertene den ene uka kommer med knallhard kritikk mot Gauseth, mens de fort kan befinne seg i samme studio uka etter.

Det er noe som har skjedd i programmet «Fotballmandag» opp til flere ganger denne sesongen, hvor Gauseth blant annet har vært gjest sammen med ekspertene Joacim Jonsson og Petter Bø Tosterud. Der er det eliteserierunden som står i fokus.

- Christian Gauseth er en av de største profilene i Eliteserien, og en viktig stemme i norsk fotball. Han er tilknyttet Eurosport som OBOS-ekspert og besøker programmene «Spillerrådet» og «Fortid møter framtid», men han er ikke engasjert av oss som eliteserie-ekspert. Bengt Eriksen og Bernt Hulsker kommenterer en uttalelse som kommer fra Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth. Det er det de forholder seg til. At Gauseth er skuffet over det som blir sagt, må han nesten bare leve med, sier fungerende sportsdirektør Johannessen.

- Gauseth var Eliteserie-ekspert for oss i fjor. Da Mjøndalen rykket opp, gjorde vi en vurdering om at Christian ikke kunne fortsette som det hos oss. I våre Eliteserien-sendinger forholder vi oss til Gauseth som spiller, legger Johannessen til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling