HOPPET FØRST: Bjørn Einar Romøren satte utfor hoppkanten i nye Holmenkollen som førstemann. Det har hopperen fått mye kritikk for i ettertid. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DAGBLADET.
HOPPET FØRST: Bjørn Einar Romøren satte utfor hoppkanten i nye Holmenkollen som førstemann. Det har hopperen fått mye kritikk for i ettertid. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DAGBLADET.Vis mer

Gaustad legger seg flat etter Romøren-hoppet

- Veldig beklagelig, sier Kollenhopp-lederen.

|||(Dagbladet): Kollenhopp-leder Roar Gaustad beklager at Bjørn Einar Romøren ble den første ut fra hoppkanten i Holmenkollen.

- På vegne av Kollenhopp ønsker jeg å beklage at tirsdagens prøvehopping forårsaket så mye støy. Vår oppgave var å tilrettelegge for onsdagens konkurranse. Anette var ikke til stede, og vi stilte med våre beste hoppere og kombinertløpere, sier Gaustad i en pressemelding.

-  Nå i ettertid ser vi at det er veldig beklagelig at det var Bjørn Einar Romøren som hoppet først.

- Vil kun det beste
Gaustad forklarer at han i etterpåklokskapens lys ser at rennledelsen burde sagt nei da Bjørn Einar Romøren ble tilbudt som hopper.

- Men det er lite vi får gjort noe med nå, sier Gaustad.

-  Jeg har jobbet frivillig med hoppsport 20 år, og det er 15 år siden vi startet med Kollenhopp. Vi vil kun det beste for hoppsporten både for jenter og gutter, avslutter Gaustad.

Stilte opp i Dagsrevyen
I en pressemelding tidligere i dag uttalte Bjørn Erik Romøren at han var lei seg for at hoppet tok glansen fra Anette Sagen.

I kveld stilte hopperen opp i Dagsrevyen for å snakke om årets mest omtalte enkelthopp.

- Kanskje vi burde tenkt på at media kunne få vite dette, men det var et uoffisielt hopp, en gjennomkjøring. Jeg er lei meg for at det ikke blir den festen det skulle blitt, sa Romøren.

- Du skjønte ikke at det kunne bli så mye bråk?

- Det er lett å være etterpåklok. Det var en sjanse for at det skulle komme ut, men testhoppingen hadde jo vært planlagt lenge før noen fikk æren av å være førstehopper.

- Hvem bestemte at du skulle hoppe?

- Det vet jeg ikke, vi var oppi bakken og det var vel ingen som sa til meg at jeg skulle komme først. Så jeg hoppet vel bare først, sa han.

HOPPER I KVELD: Anette Sagen. Foto: Arnt E. Folvik / DAGBLADET.
HOPPER I KVELD: Anette Sagen. Foto: Arnt E. Folvik / DAGBLADET. Vis mer