Gaustad og Nordby irettesettes

Etter Romørens prøvehopp i nye Holmenkollen.

LEDERNE IRETTESETTES: Bjørn Einar Romøren tar det første hoppet i nye Holmenkollen. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet
LEDERNE IRETTESETTES: Bjørn Einar Romøren tar det første hoppet i nye Holmenkollen. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Skistyret har kommet fram til at Roar Gaustad og Torgeir Nordby handlet illojalt da Bjørn Einar Romøren prøvehoppet Holmenkollen. De to ilegges en irettesettelse.

Vedtaket ble fattet i Norges Skiforbunds styre tirsdag. Der kommer det også fram at styret stiller seg bak hoppkomiteens reaksjon overfor Romøren. Hopperen ble ikke tatt ut til verdenscuprennene i Finland.

Gaustad er leder i Kollenhopp, mens Nordby var rennleder.

«Etter Skistyrets oppfatning var Gaustad og Nordbys opptreden i saken klart illojal i forhold til Oslo kommunes beslutning, som Skiforbundet stilte seg bak, om at Anette Sagen skulle være den første offisielle hopperen i Holmenkollbakken», heter det fra skistyret.

«Skistyret finner det riktig å plassere hovedansvaret for rekkefølgen i testhoppingen i Holmenkollen hos Roar Gaustad og Torgeir Nordby. De har begge utvist et kritikkverdig skjønn. Gaustad og Nordby ilegges begge en irettesettelse», heter det i vedtaket.

Skistyret har fattet vedtaket i henhold til paragraf 11-1, 7. ledd, i Norges Idrettsforbunds lovverk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer