LEDERNE IRETTESETTES: Bjørn Einar Romøren tar det første hoppet i nye Holmenkollen. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet
LEDERNE IRETTESETTES: Bjørn Einar Romøren tar det første hoppet i nye Holmenkollen. Foto: Thomas Rasmus Skaug, DagbladetVis mer

Gaustad og Nordby irettesettes

Etter Romørens prøvehopp i nye Holmenkollen.

|||

Skistyret har kommet fram til at Roar Gaustad og Torgeir Nordby handlet illojalt da Bjørn Einar Romøren prøvehoppet Holmenkollen. De to ilegges en irettesettelse.

Vedtaket ble fattet i Norges Skiforbunds styre tirsdag. Der kommer det også fram at styret stiller seg bak hoppkomiteens reaksjon overfor Romøren. Hopperen ble ikke tatt ut til verdenscuprennene i Finland.

Gaustad er leder i Kollenhopp, mens Nordby var rennleder.

«Etter Skistyrets oppfatning var Gaustad og Nordbys opptreden i saken klart illojal i forhold til Oslo kommunes beslutning, som Skiforbundet stilte seg bak, om at Anette Sagen skulle være den første offisielle hopperen i Holmenkollbakken», heter det fra skistyret.

«Skistyret finner det riktig å plassere hovedansvaret for rekkefølgen i testhoppingen i Holmenkollen hos Roar Gaustad og Torgeir Nordby. De har begge utvist et kritikkverdig skjønn. Gaustad og Nordby ilegges begge en irettesettelse», heter det i vedtaket.

Skistyret har fattet vedtaket i henhold til paragraf 11-1, 7. ledd, i Norges Idrettsforbunds lovverk.

Romøren satte først utfor som prøvehopper i den nybygde bakken. Det skapte voldsomme reaksjoner.

(NTB)


• Les pressemelding om vedtaket på skiforbundet.no