Drømmestart for Brann

Gave til hele Norge!

Ingenting er bedre for norsk fotball enn at Brann vinner på denne måten.

STORT BÅDE I BERGEN OG NORGE: Bård Finne imponerte med to mål og et straffespark i Branns 3 - 0 seier i serieåpningen mot Haugesund. Aldri har Bergen vært på sporet etter et viktigere fotballag enn denne angrepsglade utgaven av Brann. FOTO: Bjørnar Morønning / NTB
STORT BÅDE I BERGEN OG NORGE: Bård Finne imponerte med to mål og et straffespark i Branns 3 - 0 seier i serieåpningen mot Haugesund. Aldri har Bergen vært på sporet etter et viktigere fotballag enn denne angrepsglade utgaven av Brann. FOTO: Bjørnar Morønning / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.

BERGEN som fotballby er egentlig en trist historie. I hvert fall målt i forhold mellom interesse og resultat.

Ikke noe sted i landet er det mulig å piske opp mer stemning for sporten enn der. Siden det dreier seg om Norges nest største by, burde all denne gleden for lengst ha skapt et fotballag med kraft og kapital til å dominere Eliteserien fra år til år:

  • Altså som vår lille lokal utgave av Manchester eller Liverpool.

Sånn har det aldri vært. Mens rivalen Trondheim med Rosenborg har spilt inn 26 gull, står Bergen og Brann med skarve tre etter 85 år med en norsk toppdivisjon.

På denne historiske statistikken blir byen slått både av Stavangers Viking (8 gull) og småbyer som Fredrikstad (9), Lillestrøm (5) og Molde (5).

Til og med Oslo som aldri har klart å samle innbyggerne bak et fotballag, har likevel fått fram Vålerenga med fem seriegull og en kort dominanse i norsk fotball.

Bergen har aldri dominert. Før Trener Eirik Horneland med en gjeng lokale gutter har løpt over nesten alle med sin smittende glade angrepsfotball denne forsesongen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.