Gavepakke til United

BIRMINGHAM (Dagbladet): Aston Villa- Manchester United 0- 1. Superreserven Ole Gunnar Solskjær har kommet inn fra kulda på benken for godt. Fem minutter før slutt i går brukte han hodet og signerte sin tredje scoring denne jula.

Manager Ferguson var fornøyd med redningsaksjonen til Solskjær, som ga full poengpott på bortebane: - Beckham fikk til sin første perfekte crossball, og der var Solskjær med en kanonheading.

Men sir Alex Ferguson heiser ikke kilten over hodet og inviterer til romjulsfest. Verken for fansen, pressens julebukker eller Ole Gunnar Solskjær:

- Det var en godt mål, en viktig scoring. Men, Solskjær kunne faktisk ha laget fire mål.

På spørsmål om Solskjær er den eneste av hans spissalternativer med medfødte målegenskaper, svarer skotten Alex: - Alle våre spisser er naturlig avsluttere, men du kan godt si at Solskjær har en ekstra sterk evne.

Fornøyd selv

Ole Gunnar mener seier'n var fortjent, men er litt enig med manager Ferguson som ville ha flere baller i nettet.

- Villa er bra defensivt og slipper inn få mål, men i dag burde vi scoret minst 3-4 mål mot dem, skriver Ole Gunnar på sin hjemmeside. - Jeg var en av de «skyldige» som burde scoret på til dels store sjanser.

Og om det han scoret:

- Målet kom da jeg fikk lurt meg foran stopperen til Villa og headet i det nærmeste hjørnet. Jeg tror ingen kan si noe på at vi tok med oss alle poengene hjem til Manchester.

De tre andre tilbake

Om kort tid er både Dwight Yorke, Teddy Sheringham og Andy Cole tilbake. Da spørs det om Ole Gunnar Solskjær får fast startplass på benken - igjen. Alex Ferguson ga ingen klare svar om framtidas spissvalg etter matchen i går.

- Det er mange kamper igjen og mye som kan skje, sa han.

Det skriver alle som så lunsjkampen mot Aston Villa, under på. Fordi United under pari holder stimen. I går nøytraliserte de Paul Merson og en tung David Ginola - med hippiehår og designerskjegg.

- De var rolige. De spilte i perioder bra, men manglet sjanser, sier Ferguson.

Enorme kvaliteter

En tidligere United-spiller snakker mest om «the great Norwegian»:

- Med tre spisser ute av spill, og Solskjær som den eneste du må stole på, vel. Solskjær beviste nok en gang at han er i besittelse av enorme kvaliteter. Målet hans var en perle, sier Steve Bruce.

Rundt oss på pressetribunen er det også ett navn som går igjen: Solskaer. En kollega vil vite hva Solskjær spiser til jul: What? Pinekjoett? En annen vil vite om julenissen er norsk eller finsk. Villa Park fikk erfare i går at Santa Clausenengen kommer fra Kristiansund.

Fire store

Den første av de fire store Solskjær-mulighetene kom alt etter fire minutter:

  • Fabien Barthez så nordmannen stikke, franskmannen sendte av gårde en 70 meters pasning. Solskjær var plutselig aleine med David James, men venstrefotskudd, ruslet utenfor.
  • Ryan Giggs var hovmester, kelner og kokk i det 59. minutt, men Solskjær sklei i skuddøyeblikket.
  • Ett kvarter før slutt dundret Solskjær ballen over fra godt hold.

- Der og da trodde jeg det var utgjort, sier Ferguson.

Så feil kan en altså en nervøs manager ta.

SCORINGEN: - Målet kom da jeg fikk lurt meg foran stopperen til Villa og headet i det nærmeste hjørnet, forteller Ole Gunnar Solskjær.