PÅ ETTERSKUDD: Köln-forsvaret var konstant på etterskudd mot Mike Hanke og Borussia Mönchengladbach i 0-3 tapet på hjemmebane.Foto: SCANPIX/AP Photo/Frank Augstein
PÅ ETTERSKUDD: Köln-forsvaret var konstant på etterskudd mot Mike Hanke og Borussia Mönchengladbach i 0-3 tapet på hjemmebane.Foto: SCANPIX/AP Photo/Frank AugsteinVis mer

Gavmildt Köln ydmyket på hjemmebane

Nordtveit og Mönchengladbach til tabelltopp etter storseier.

(Dagbladet): Köln - Borussia Mönchengladbach 0-3.

Det er ennå fire uker og én dag igjen til selve julekvelden, men Köln har allerede startet utdelingen av presanger.

Til Ståle Solbakkens store fortvilelse var elevene hans i det gavmilde hjørnet i Rheinland-derbyet mot Borussia Mönchengladbach - et lokaloppgjør som betyr noe helt spesielt for Kölns lidenskapelige, men akk så utålmodige supportere.

Foran et sedvanlig fullsatt og forventningsfullt RheinEnergie Stadion, skulle vertene bygge videre på den etterhvert gode hjemmestatistikken med tre strake seirer.

Solbakken ga i intervjuet med Europsport før avspark uttrykk for at han var spent på hvor laget sto nesten tre uker etter forrige kamp, men håpet det ville slå positivt ut at første test kom mot en lokalrival.

Kapteinen tilbake - til liten nytte Etter 90 minutter pluss tillegg kan Solbakken, med fasiten i hånda, trygt konstatere at det var langt flere minus enn pluss ved vertenes innsats.

Det hjalp heller ikke nevneverdig for Kölns skjøre defensiv at klubbkaptein Pedro Geromel var tilbake i midtforsvaret for første gang på over to måneder.
 
Etter en sjanserik innledning, ble Köln straffet skikkelig for første gang i kampen etter 20 minutter. Geromel var uheldig med en klarering som havnet i beina på Patrick Herrmann. Han overlot ballen til en bedre plassert Mike Hanke, som tok Michael Rensing på senga. Köln-keeperen hadde balansen på feil fot, og var ute av stand til å avverge da den tidligere tyske landslagsspissen siktet på det lengste hjørnet.

Vondt gikk til verre da verken Köln-muren eller Rensing maktet å stoppe Juan Arangos presise, men overkommelige frispark halvtimen ut i kampen, og lagene gikk etterhvert i garderoben til pause på stillinga 0-2.

Gikk i protest Det var i seg selv et vanskelig utgangspunkt foran de siste 45 minuttene, men et hardtslående Borussia var ikke ferdige med å dele ut nesestyvere.

Bare sekunder ut i annen omgang glapp det fullstendig bakover hos Köln, og gjestene - anført av en ballførende Håvard Nordtveit - kom fire mot én. Det er som regel rått parti, og selv om Michael Rensing forhindret baklengs på Arangos forsøk, var Hanke våkent med på returen og satte enkelt inn 0-3.

Da begynte også pipekonserten fra tribunen - en pipekonsert som avtok i takt med at misfornøyde hjemmesupportere begynte å forlate plassene sine. Det var nemlig mange av dem som valgte ikke å lide seg igjennom sluttminuttene av en kamp der bortelaget var best i det aller, aller meste. 

Til topps Seieren tok også Håvard Nordtveit, som spilte hele kampen, og lagkameratene i Mönchengladbach til toppen av Bundesliga-tabellen - poenget foran Bayern München, som møter Mainz på bortebane på søndag.

Köln er imidlertid på en grå 12. plass, og det eneste lyspunktet på en nitrist kveld, var at kveldens kamp var en marginal resultatmessig forbedring fra fjoråret da det endte med et enda mer ydmykende 0-4 tap mot Borussia på hjemmebane. Det var mye takket være en god Michael Rensing, som blant annet holdt stjerneskuddet Marco Reus unna sesongens 11. ligafulltreffer.