Gay trekker seg fra 200-meteren

Hemmes av lyskeskade.

TREKKER SEG: Tyson Gay (til venstre) tok sølv på 100-meteren, men kommer ikke til å stille på den doble distansen på grunn av en lyskeskade. Foto: SCANPIX/EPA/CHRISTOPHE KARABA
TREKKER SEG: Tyson Gay (til venstre) tok sølv på 100-meteren, men kommer ikke til å stille på den doble distansen på grunn av en lyskeskade. Foto: SCANPIX/EPA/CHRISTOPHE KARABAVis mer

Tyson Gay som løp på 9,71 sekunder og klarte sølvet på søndagens 100 meter, har trukket seg fra 200-meteren i VM i Berlin.

Det blir dermed ingen omkamp mot Usain Bolt på den distansen. Amerikaneren sliter med lysken, og skaden var ikke blitt bedre i løpet av natten til mandag. Heller ikke i løpet av dagen kjente han noen bedring.

- Nei, det ser ikke særlig lyst ut med tanke på 200-meterstart for mitt vedkommende, vedgikk Gay på ettermiddagen mandag. Senere kom den offisielle beskjeden om at han ikke stiller til start på 200-meteren.

Han har slitt med lyskeproblemene de siste ukene, så det er ikke noe som har dukket opp til VM.

- Jeg henger med, men det ser ikke så bra ut. Nå skal jeg ta en prat med legene våre, men de liker ikke at jeg løper på grunn av denne lyskeskaden, sa han til AP på Olympiastadion mandag.

200-meteren kommer trolig til å bli rene parademarsjen for Bolt som holder verdensrekorden med 19,30 fra Beijing-OL i fjor.

- Hva med kortstafetten (4 x 100 m)?

- Jeg vet ikke noe mer om den, men jeg har lyst til å løpe stafetten, så jeg kommer til å forsøke å være med alt jeg kan, sa Tyson Gay etter medaljeutdelingen på 100-meteren.

(NTB)