- SOM ET LIK: Paul Gascoigne bekrefter hvor nær han var å bukke under da han igjen havnet i en ond sirkel av rusmisbruk tidligere i år. Foto: Scott Heppell / AP Photo / NTB Scanpix
- SOM ET LIK: Paul Gascoigne bekrefter hvor nær han var å bukke under da han igjen havnet i en ond sirkel av rusmisbruk tidligere i år. Foto: Scott Heppell / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Gazza: - Jeg var død

Første intervju siden rusinnleggelsen.

(Dagbladet): Det var i begynnelsen av februar det ble kjent at Englands tidligere fotballstjerne Paul «Gazza» Gascoigne (45) nok en gang var i rusproblemer.

I dag har han latt seg intervjue av The Suns søndagsutgave. Deler av intervjuet gjengis på flere engelske nettsteder, blant annet BBC og Daily Mail.

Gascoigne er nå hjemme i Bournemouth i England, etter å ha vært på rehabiliteringsklikk i Phoenix i USA.

Det ble sagt for en måned siden at Gascoigne var døden nær, og det bekrefter den hardt plagede 45-åringen i intervjuet.

EMOSJONELL: Blant flere britiske fotballpersonligheter var det én som viste mer følelser enn resten i begravelsen til Sir Bobby Robson i 2009. Foto: Owen Humphreys / AFP / NTB Scanpix
EMOSJONELL: Blant flere britiske fotballpersonligheter var det én som viste mer følelser enn resten i begravelsen til Sir Bobby Robson i 2009. Foto: Owen Humphreys / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg trodde jeg var på vei bort. Jeg så ut som et lik. Jeg var et totalt vrak, sier han til The Sun.

- Jeg var død
- Leger som hadde brukt hele sine karrierer på å behandle alkoholikere, sa at min tilstand var den verste de noen gang hadde sett. Jeg var stappet med flere rusmidler enn noen annen pasient. Tre leger trodde jeg ikke ville berge livet. Det har inspirert meg til aldri å la dette skje igjen. Jeg har kommet igjennom dét - døden. Jeg var død.

Gascoigne har slitt med både mentale lidelser og tungt rusmisbruk helt siden han var aktiv. Både underveis i karrieren og flere ganger etterpå har han måttet oppsøke avrusningsklinikker, med håp om å få bukt med problemene en gang for alle.

Det har han altså ikke klart. Før nå - om vi skal tro hovedpersonen selv denne gangen.

Sprakk i fjor sommer
«Gazza» forklarer i intervjuet at den siste runden av problemer ble innledet da han i fjor sommer slo seg på flaska da han var i Dubai. Før det, hevder han, var han tørrlagt i 17 måneder.

Etter Dubai-snurren skal han igjen ha holdt seg unna alkohol et halvt år. Men på nyåret sprakk han totalt, noe som kom til syne for hele England da det ble publisert sørgelige bilder av Gascoigne fra en tilstelning i Northampton.

Og da han vendte nesa i retning USA for å bli behandlet, ble han avbildet av tabloidene da han tok en siste øl på flyplassen.

- En ny sjanse
Hele Fotball-England har gitt Gascoigne både moralsk og finansiell støtte de siste ukene. Nå er han igjen innstilt på å delta på møter i regi av Anonyme alkoholikere.

HELTEN: Paul Gascoigne var Englands store stjerne under EM på hjemmebane i 1996. Foto: Michael Probst / AP / NTB Scanpix
HELTEN: Paul Gascoigne var Englands store stjerne under EM på hjemmebane i 1996. Foto: Michael Probst / AP / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg skulle vært død. Legene sa at jeg ikke ville klare meg. Men jeg er her nå, jeg har fått en ny sjanse - og jeg kommer til å gripe den, sier Gascoigne til The Sun.

TV2-GJEST: Paul Gascoigne var i godt humør da han møtte Dagbladet i 2011. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
TV2-GJEST: Paul Gascoigne var i godt humør da han møtte Dagbladet i 2011. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer