Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gazza advarer Rooney

Englands største urokråke påstår han har gode tips til supertalentet Wayne Rooney.

Skru tida 13 år tilbake: Paul Gascoigne er en av Fotball-VMs største stjerner. To år seinere sikre han seg et lukrativt klubbskifte fra Tottenham til Lazio.

I dag spiller 35-åringen i 2. divisjon i Kina etter utallige avisoppslag om hans utsvevende liv utenfor banen.

Ingen klubber i England vil røre midtbanespilleren.

Gazza er selverklært alkoholiker - med stadige tilbakefall. Beina har mistet farten, de geniale pasningene er borte og vekta svinger dramatisk.

Nå ønsker Gascoigne at ikke det samme skal skje med 17-årige Rooney, spissen som debuterte for England fra start mot Tyrkia forrige uke.

- Så mange folk har sagt at Rooney minner dem om meg. Nå vet verden om ham, hans liv blir aldri det samme igjen. Jeg gikk på fylla til feil tid, det var min store feil. Jeg fikk mye press fra media, og det slo tilbake på meg, sier Gascoigne til avisa Daily Mail.

Gascoignes melding til Rooney er at «du vet aldri hva som lurer bak hjørnet».

- Han må være forsiktig. Han kan lære fra mine feil. Jeg ville sagt til ham: «Nyt fotballen og ikke forandr deg for noen» Du tror verden er i din hule hånd, men du må passe opp for ting som drar deg ned, sier Gazza.

Rooney er under vingene til manager David Moyes i Everton. Gazza var også innom samme klubb før han ble frigitt i fjor vår.

- Jeg så han spilte sammen med 19-åringene på juniorlaget. Han var bare 15, men han kom inn og scoret to. Jeg tenkte «Denne gutten er noe annet».

Kanskje noe annet enn Gazza ellers også.

(Dagbladet.no)

<B>UNG OG LOVENDE:</B> Wayne Rooney får beskjed om å ikke forandre seg.
GAMMEL OG TYNN IGJEN:</B> Paul Gascoigne scoret i debuten for den kinesiske klubben Gansu Tianma.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media